Παρέμβαση Γιάννη Σιαμίδη για τις αυξήσεις στον κατώτατο μισθό και την ακρίβεια «Κοροϊδία» χαρακτήρισε τις αυξήσεις του 2% στον κατώτατο μισθό από 1-1-22 , αλλά και την κυβερνητική διαρροή ότι θα επέλθει και δεύτερη αύξηση της τάξης του 6% μέσα στον Ιού

«Κοροϊδία» χαρακτήρισε τις αυξήσεις του 2% στον κατώτατο μισθό από 1-1-22 , αλλά και την κυβερνητική διαρροή ότι θα  επέλθει και δεύτερη αύξηση της τάξης του 6% μέσα στον Ιούνιο με την διαπραγμάτευση να ξεκινά μέσα στον Ιανουάριο, ο συμπολίτης κ. Γιάννης Σιαμίδης:’ όταν διπλασιάζεται το κόστος ζωής, εκτιμώ ότι αυξήσεις αυτής της τάξης είναι κοροϊδία. Είναι αδύνατον, με τις παρούσες συνθήκες, να ζήσει αξιοπρεπώς ένας άνθρωπος. Εργαλειοποιείται η πανδημία για να περάσουν τέτοιες ατζέντες χωρίς θόρυβο ’, υποστήριξε.

Εστίασε στις συνεχόμενες αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, χαρακτηρίζοντας ανεπαρκή τα μέτρα στήριξης που αποφάσισε η κυβέρνηση, αυξήσεις που συμπαρασύρουν σε συνεχείς αναπροσαρμογές προς τα πάνω τις τιμές σε προϊόντα και υπηρεσίες: ‘ η χώρα έπρεπε να επενδύσει σε ενεργειακή επάρκεια’, εκτίμησε.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο χθεσινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο αρνητικών επιτοκίων στις τραπεζικές καταθέσεις για να κινηθεί το χρήμα, όπως και το ενδεχόμενο οι καταθέτες να καταβάλλουν τόκους για να διατηρούν τη ρευστότητά τους, επισημαίνοντας ότι σε τέτοια μέτρα προχωρούν χώρες με σταθερή οικονομία, χαρακτηριστικό που η χώρα μας, μετά από 10 χρόνια οικονομικής κρίσης, δεν διαθέτει.

Ακούστε την παρέμβαση του κ. Σιαμίδη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

Κοινωνικά
Τοπικά