‘Σε ανακηρύσσω νικήτρια’: Την Παρασκευή στο Ι.Θ.Τ.Π η πρώτη παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής του στην Ξάνθη-Τι λέει ο δημιουργός

Την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου του 2022, στις 19:00, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, παρουσιάζει στην αίθουσα εκδηλώσεων «Βιργινία Τσουδερού», στην καπναποθήκη Π*, την νέα ποιητική συλλογή του κ. Νίκου Παπάνα, με τίτλο, «Σε ανακηρύσσω νικήτρια».

Αποκλειστικό θέμα της συλλογής ο έρωτας: έρχεται απρόσμενα και ανακηρύσσεται νικηφόρος. Ωστόσο, δεν καταφέρνει την επιθυμητή ολοκλήρωση – χάσκει λειψός. Απομένουν τ’ ανείπωτα λόγια, οι κρυστάλλινες μοναξιές, η αφροσύνη δυο ψυχών.

Η συλλογή ξεχωρίζει για την ενότητα και τη δραματική ένταση: τα ποιήματα αλληλοσυμπληρώνονται, σαν να αφηγούνται μιαν ερωτική ιστορία. Αυτήν την ιστορία και τους σταθμούς της αφηγείται κι ολοκληρώνει η πρώτη ενότητα.

Στη συνέχεια, η δεύτερη ενότητα επαναλαμβάνει κι ολοκληρώνει πάλι τον ίδιο κύκλο αφήγησης με αλληλοσυνδεόμενα χαϊκού. Η τριβή των λέξεων γεννά σπινθήρες λυρισμού και απροσδόκητες παραστατικές εικόνες.

Την παρουσίαση της ποιητικής συλλογής θα κάνει η ποιήτρια κα. Γλυκερία Μπασδέκη, ενώ ποιήματα θα απαγγείλει η ραδιοφωνική παραγωγός κα. Γιώτα Χατζηεμμανουήλ.

Την εκδήλωση συντονίζει ο εκδότης κ. Μιχάλης Σπανίδης.

 Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Βιργινία Τσουδερού» του  Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στην καπναποθήκη Π, (οδός Καπνεργατών 9) στην Ξάνθη και η είσοδος, λόγω της πανδημίας, θα επιτραπεί μόνον με την επίδειξη ισχύοντος πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νοσήσεως και μόνον σε όσους θα έχουν κλείσει θέση μέσω της Γραμματείας του Ιδρύματος στο τηλέφωνο 2541029282 πρωινές ώρες 09.00-14.00.

Ο Νίκος Παπάνας μίλησε στο δημοτικό ραδιόφωνο για τη νέα του ποιητική συλλογή.

Ακούστε τον.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

Κοινωνικά
Τοπικά