Επικεφαλής Europe Direct ΑΜΘ, Παναγιώτης Μπαρδάκης: Δύο Έλληνες αντιπρόεδροι και μια δυναμική πρόεδρος από τη Μάλτα στο προεδρείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Δείγμα της συνολικής δράσης των Ελλήνων ευρωβουλευτών η εκλογή δύο αντιπροέδρων , της κ. Εύας Καϊλή και του κ. Δημήτρη Παπαδημούλη, στο προεδρείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά τις χθεσινές αρχαιρεσίες, εκτιμά  ο επικεφαλής του Europe Direct  ΑΜΘ κ. Παναγιώτης Μπαρδάκης.

Παράλληλα εστίασε στην εκλογή της  Ρομπέρτα Μετσόλα στο αξίωμα του προέδρου, μιας δυναμικής γυναίκας από τη Μάλτα που έδωσε σαφή δείγματα των αξιών που υπηρετεί και από τη θέση της αντιπροέδρου, αλλά και ως υπηρεσιακή πρόεδρος μετά το θάνατο του Ν. Σασόλι:’ έχει φιλελεύθερες κατευθύνσεις και απέδειξε ότι σέβεται τις αρχές της ισότητας και της ισονομίας. Μας εξέπληξε ευχάριστα κατά την ομιλία της όταν αναφέρθηκε στο θέμα των συνόρων και της ελευθερίας εντός αυτών, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα της Κύπρου. Η Ευρώπη-είπε χαρακτηριστικά- έχει ιστορία και στις διαιρέσεις αλλά και στις επουλώσεις, ενώ αίσθηση έκανε η ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη επίλυσης του Κυπριακού με πιο ενεργή δράση της Ε.Ε.’, επεσήμανε ο κ. Μπαρδάκης, ο οποίος εστίασε και στο γεγονός της εκλογής προέδρου από μια μικρή χώρα , όπως η Μάλτα, η οποία μάλιστα έχει δεχθεί ενστάσεις για μια σειρά ζητήματα όπως η διαφάνεια, τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ  κ.α. , ζητήματα που την άφηναν πίσω.

Ακούστε τον κ. Π.Μπαρδάκη.

Συνέντευξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ –επιμέλεια :Σοφία Δαληκριάδου

Κοινωνικά
Τοπικά