Ο Χαράλαμπος Λαλούσης παραμένει Αρχηγός του ΓΕΣ, με τον Κωνσταντίνο Φλώρο να είναι Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας

Ο πρώην Διοικητής του Δ΄ ΣΣ και νυν Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος (ΤΘ) Χαράλαμπος Λαλούσης παραμένει (Α/ΓΕΣ) για ένα έτος ακόμη μετά τις κρίσεις του ΚΥΣΕΑ που συνεδρίασε υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, το πρωί της Πέμπτης 27 Ιανουαρίου 2022.

Ουσιαστικά έχουμε   αλλαγή μόνο στην ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας.

Νέος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας τοποθετείται ο Αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ένας από τους πιο έμπειρους Ικάρους της HAF με θητεία σε εξαιρετικά κρίσιμες διοικητικές θέσεις και σπουδές σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Παράλληλα το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε την αποστρατεία του αρχηγού της Πυροσβεστικής, Αντιστράτηγου Π.Σ. Στέφανου Κολοκούρη και την τοποθετήση του Αντιστρατήγου Π.Σ. Αλέξιου Ράπανου ως νέου αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος.

Τo ΚΥΣΕΑ αποφάσισε:

-Την παράταση της θητείας του Αντιστράτηγου (ΤΘ) Χαράλαμπου Λαλούση ως Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατού (Α/ΓΕΣ) κατά ένα ακόμη έτος.

-Την παράταση της θητείας του Αντιναυάρχου Στυλιανού Πετράκη (ΠΝ) ως Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (Α/ΓΕΝ) κατά ένα ακόμη έτος.

-Την αυτεπάγγελτη αποστρατεία του αντιπτεράρχου (Ι) Γεωργίου Μπλιούμη, Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (Α/ΓΕΑ).

-Την επιλογή του Αντιπτεράρχου (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά ως Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.

-Την τοποθέτηση του Αντιπτεράρχου (Ι) Γεωργίου Φασούλα ως Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας, σε αντικατάσταση του επιλεγέντος για τη θέση του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτεράρχου (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά.

– Την αυτεπάγγελτη αποστρατεία του Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Π.Σ. Στέφανου Κολοκούρη.

-Την επιλογή του Αντιστρατήγου Π.Σ. Αλέξιου Ράπανου ως Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος.

 

Όσον αφορά τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, η παραμονή του εθεωρείτο δεδομένη, με την πολιτική ηγεσία να κρίνει τη θητεία του επιτυχημένη και να του δίνει το «πράσινο φως» για έναν ακόμα χρόνο ως επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων.

Άλλωστε, η θητεία του Στρατηγού Φλώρου δεν λήγει τώρα, μιας και ο Α/ΓΕΕΘΑ έχει τριετή θητεία με επιπλέον έναν ακόμα χρόνο. 

Ο έμπειρος Στρατηγός συμπληρώνει φέτος δύο χρόνια στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και όπως όλα δείχνουν θα εξαντλήσει την τριετία και πιθανότατα και την τετραετία.

Εξαιρετικά πετυχημένη και με απτά αποτελέσματα κρίθηκε και θητεία του Αρχηγού ΓΕΝ. 

Ο Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης οδηγεί το Πολεμικό Ναυτικό στη νέα εποχή, ενώ ο τόσο ο υπουργός Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος όσο και ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης εκτιμούν βαθύτατα τον κ. Πετράκη τόσο για τις ηγετικές του ικανότητες, την αποτελεσματικότητα στις επιχειρήσεις του Πολεμικού Ναυτικού και την εμπειρία του στην εξοπλιστική ενίσχυση του Στόλου, όσο και για το ήθος του.

Η παραμονή του αρχηγού ΓΕΣ αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση αποφασίστηκε καθώς έχει επιδείξει εξαιρετικά αντανακλαστικά, με μεθοδικές και στοχευμένες κινήσεις.
 
Βρίσκεται στο ίδιο μήκος κύματος με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, με τον οποίο έχει άψογη συνεργασία, όπως φυσικά και με τους υπόλοιπους Αρχηγούς των Κλάδων.

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Αστυνομικά
Κοινωνικά
Τοπικά