Νέα κινητοποίηση για την εκδίκαση της υπόθεσης Φ. Γριβάκη από την Ε.Ι.Υ.Ε Ξάνθης

Σε νέα κινητοποίηση για την εκδίκαση της υπόθεσης Φ. Γριβάκη, προχωρά η Ένωση ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων.

Αναφέρει:

«Την Μ. Τετάρτη, 20 Απριλίου συνεχίζεται η εκδίκαση της υπόθεσης του θανατηφόρου εργατικού ατυχήματος που συνέβη στην Ελληνική Βιομηχανία Ζωοτροφών το 2017 στο Πετροχώρι Ξάνθης. Ένα ατύχημα-έγκλημα που έγινε εν ώρα συντήρησης στο λεβητοστάσιο του εργοστασίου και ακόμη εκκρεμεί η ολοκλήρωση της εκδίκασης της υπόθεσης 4μιση περίπου χρόνια μετά η οικογένεια του νεκρού εργάτη και η εργατική τάξη του νομού μας περιμένουν την απονομή δικαιοσύνης.

Τα εργατικά ατυχήματα στην Ξάνθη από τότε πληθαίνουν καταγράφοντας μαύρο ρεκόρ σε εργασιακούς χώρους, στον κλάδο των διανομέων, στις βιομηχανίες κ.α.. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως στον ίδιο εργασιακό χώρο το 2020 συνέβη κι άλλο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα.

Τα εργατικά ατυχήματα είναι συνέπεια της έλλειψης των μέτρων προστασίας στους εργασιακούς χώρους, της εντατικοποίησης της εργασίας, της έλλειψης ελέγχου από τις αρμόδιες αρχές. Χαρακτηριστικό είναι πως από την μεριά της εργοδοσίας όχι μόνο δεν παίρνει τα απαραίτητα μέτρα θεωρώντας τα επιπλέον κόστος, αλλά προσπαθεί να αποδώσει τις ευθύνες στην «απροσεξία» των εργαζόμενων.

Μόνο μέσα από την διεκδίκηση, τις συλλογικές διαδικασίες μέσα από τα σωματεία μπορούν να κατακτηθούν τα απαραίτητα μέτρα, δουλειά με δικαιώματα. Σήμερα χρειάζεται να δυναμώσει η πάλη ενάντια στην επίθεση της εργοδοσίας, κλιμακώνοντας τον αγώνα μετά την απεργιακή κινητοποίηση στις 6 Απριλίου, με μαζική συγκέντρωση την Πρωτομαγιά τιμώντας τους αγώνες των εργατών του Σικάγο του 1886, της Θεσσαλονίκης 1936, της Καισαριανής το 1944, συνεχίζοντας τον αγώνα για δουλειά με δικαιώματα, αυξήσεις στους μισθούς, ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.

Καλούμε τους εργαζόμενους σε κινητοποίηση την Μ. Τετάρτη 20 Απριλίου έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Ξάνθης, στις 9π.μ.

Καλούμε στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση, Κυριακή 1 Μαϊου, στις 10:30 π.μ. στην Κεντρική Πλατεία Ξάνθης».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου 

Κοινωνικά
Τοπικά