Η.Ασκαρίδης: Από 2-7 Μαΐου το φεστιβάλ των μουσικών σχολείων μετατρέπει την Ξάνθη σε πόλη ονείρων!

‘Από τις 2 έως τις 7 Μαΐου το φεστιβάλ των μουσικών σχολείων μετατρέπει την Ξάνθη σε πόλη ονείρων! Είναι ο πρώτος θεσμός της πόλης που θα διεξαχθεί μετά από δυο χρόνια αδράνειας, εξαιτίας της πανδημίας.  Ήδη χθες οι συμπολίτες μας χειροκρότησαν τους μαθητές των δημοτικών σχολείων της πόλης μας στην εξαιρετική συναυλία που έδωσαν και σήμερα, στις 19:30 , στην πλατεία Αντίκα , θα εμφανιστούν οι απόφοιτοι του μουσικού μας σχολείου’, επισημαίνει ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης κ. Ηλίας Ασκαρίδης, ο οποίος υπογραμμίζει το γεγονός ότι: ‘ ο θεσμός από τριήμερος έγινε εξαήμερος. Αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο. Θα αυξήσουμε τη χρονική διάρκεια σε όλους τους θεσμούς της πόλης, ώστε να εισπράξει και η τοπική μας κοινωνία το όφελος από αυτές τις ποιοτικές και λαοφιλείς διοργανώσεις. Φέτος φιλοξενούμε 25 μουσικά σχολεία με τις αποστολές τους. Ο αριθμός είναι αυξημένος σε σχέση με τις προηγούμενες διοργανώσεις, αλλά πρέπει να πω ότι θα ήταν πολλά περισσότερα τα σχολεία. Ακόμη όμως υπάρχει ο φόβος και η ανησυχία με την πανδημία. Με δεδομένη την πληρότητα στα ξενοδοχεία της Ξάνθης, κάποιες αποστολές, φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία της Ροδόπης και της Καβάλας. Είναι ωφέλειες που πλέον τις έχει απόλυτη ανάγκη η αγορά μας, όπως και ο κόσμος έχει ανάγκη να βγει έξω και να ψυχαγωγηθεί’.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, σημείωσε, θα πραγματοποιηθούν συναυλίες σε υπαίθριους χώρους της πόλης και την κεντρική πλατεία, βιωματικά εργαστήρια, σεμινάρια, αφιερώματα και διαγωνισμοί:’ καλώ τους συμπολίτες μας να προσέλθουν και να χειροκροτήσουν τη νεολαία μας γιατί πραγματικά το αξίζει’, πρόσθεσε.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην προσφορά των εθελοντών, που για μια ακόμη φορά πλαισίωσαν και αγκάλιασαν το θεσμό:’ η προσφορά τους είναι ανεκτίμητη’ επεσήμανε.

Ακούστε τον κ. Ηλία Ασκαρίδη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

Κοινωνικά
Τοπικά