Χ.Νασσόπουλος: ιδιαίτεροι οι δεσμοί των εθελοντών του φεστιβάλ ‘Ξάνθη , Πόλις Ονείρων’ με τα φιλοξενούμενα σχολεία- Όλη η Ξάνθη αγκαλιάζει το λαοφιλή θεσμό

Η τελική συνάντηση των επικεφαλής των 25 ομάδων εθελοντών- τόσων όσα και τα μουσικά σχολεία που φιλοξενούνται στο φετινό φεστιβάλ ‘Ξάνθη Πόλις Ονείρων, Μουσικών Σχολείων-θα πραγματοποιηθεί σήμερα, γνωστοποίησε το μέλος του Δ.Σ του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Νασσόπουλος, φιλοξενούμενος στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου.

‘θα παραλάβουν το ενημερωτικό υλικό που θα διανέμουν στις αποστολές των σχολείων, τα μπλουζάκια που θα δοθούν στα παιδιά, αλλά και τα κεράσματα που και φέτος προσφέρει το ζαχαροπλαστείο Παπαπαρασκευά. Τις ομάδες εθελοντών πλαισιώνουν περίπου 125 με 127 άτομα. Θα εξυπηρετήσουν 1.585 μαθητές και μαθήτριες και τους συνοδούς καθηγητές . Συνολικά υπολογίζουμε οι φιλοξενούμενοι να φτάσουν τα 1.800 με 2.000 άτομα. Είμαστε βέβαιοι ότι ακόμη κι αν αντιμετωπίσουμε δυσκολίες της τελευταίας στιγμής, που δεν μπορούν να προβλεφθούν, οι εθελοντές μας θα τις ξεπεράσουν. Οι πιο έμπειροι, εκείνοι που προσέφεραν υπηρεσίες σε προηγούμενες διοργανώσεις, έχουν τεθεί επικεφαλής των ομάδων’, σημειώνει.

Η αναφορά του κ. Νασσόπουλου στους δεσμούς που αναπτύχθηκαν, μεταξύ εθελοντών και σχολείων που συμμετέχουν στο φεστιβάλ, ήταν συγκινητική. Αποδεικνύει ότι αυτό το φεστιβάλ αγκαλιάστηκε από όλη την τοπική κοινωνία:’ υπάρχουν εθελοντές, που συμμετείχαν σε προηγούμενα φεστιβάλ , οι οποίοι  ακόμη και σήμερα έχουν επικοινωνία με τα σχολεία που είχαν αναλάβει . Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν ως εθελοντές φοιτητές του πολυτεχνείου μας  που ως μαθητές μουσικών σχολείων, από διάφορες πόλεις της χώρας, συμμετείχαν στο φεστιβάλ. Τώρα θα ζήσουν και την εμπειρία να στηρίζουν το φεστιβάλ ως εθελοντές!’.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Νασσόπουλος- και παράλληλα ευχαρίστησε δημόσια- έχει ήδη καταρτισθεί ένας κατάλογος με εστιατόρια, καφέ, fast food , ζαχαροπλαστεία και μια σειρά καταστημάτων της πόλης, που σε όσους φορούν τα μπλουζάκια του φεστιβάλ θα παρέχουν τα προϊόντα τους με εκπτώσεις. Το Επιμελητήριο της Ξάνθης θα προσφέρει σε κάθε σχολείο ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα , ενώ και επιχείρηση της Ξάνθης που παράγει παραδοσιακά ζυμαρικά θα προσφέρει καλάθια με τα προϊόντα της.

Στο πλευρό των διοργανωτών για παροχή ιατρικής κάλυψης, εφόσον απαιτηθεί, και ο Ιατρικός Σύλλογος Ξάνθης με γιατρούς-μέλη του συγκεκριμένων ειδικοτήτων , όπως και ο Ε.Ε.Σ για την παροχή πρώτων βοηθειών σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο. Ο κ. Νασσόπουλος τους ευχαρίστησε θερμά καθώς ο μεγάλος αριθμός παιδιών απαιτεί ιδιαίτερη ετοιμότητα προς αποφυγή ή και αντιμετώπιση απρόβλεπτων καταστάσεων.

Ακούστε τον κ. Χαράλαμπο Νασσόπουλο.

Το έργο των εθελοντών δεν θα περιοριστεί μόνο για την εξυπηρέτηση των μετακινήσεων των σχολείων εντός της πόλης , στα σημεία των συναυλιών:’ οι εθελοντές μας θα ξεναγήσουν όσα σχολεία το επιθυμούν σε όλο το νομό. Μάλιστα κάποια σχολεία θα παρατείνουν τη διαμονή τους , ώστε να επισκεφθούν και σημεία ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, όπως π.χ. το Αρχαιολογικό Μουσείο στα Άβδηρα’.

Όπως γνωστοποίησε  ο ήδη αυξημένος αριθμός των σχολείων θα ήταν ακόμη μεγαλύτερος εάν υπήρχε η δυνατότητα ανεύρεσης διαθέσιμων καταλυμάτων:’ ήδη κάποια σχολεία θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία της Κομοτηνής, αφού όλα τα ξενοδοχεία και τα διαθέσιμα καταλύματα της Ξάνθης είναι πλήρη.’

Ο κ. Νασσόπουλος ευχαρίστησε όλα τα Δ.Σ και τα μέλη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων που από το ξεκίνημα του φεστιβάλ μέχρι και σήμερα στήριξαν, και στηρίζουν, το θεσμό:’ υπάρχουν μέλη παλαιότερων Δ.Σ του συλλόγου που προσφέρουν ακόμη και σήμερα ως εθελοντές, παρά το γεγονός ότι τα παιδιά τους τελείωσαν το σχολείο μας’, επεσήμανε.

Τέλος, απευθυνόμενος προς τους συμπολίτες, ζήτησε με ευγένεια να αποφύγουν χωρίς σημαντικό λόγο μετακινήσεις στο κέντρο της πόλης , ιδιαίτερα το Σάββατο, που θα γίνει η πανηγυρική λήξη του φεστιβάλ: ‘ η τροχαία είναι ήδη ενήμερη και θα λάβει μέτρα. Θερμή παράκληση και από εμάς προς τους συμπολίτες να αποφύγουν εκείνη την ημέρα να προσέλθουν στο κέντρο της πόλης με οχήματα. Σκεφθείτε ότι στην τελετή λήξης η μετακίνηση των σχολείων στην πλατεία θα γίνει με 35- 40 λεωφορεία, τα οποία θα μεταφέρουν τους μαθητές και τα όργανα για τη συναυλία.’

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη-σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

Κοινωνικά
Τοπικά