Σ.Ψωμά: Ουσιαστικά τα συμπεράσματα του συνεδρίου Γ.Γ ΟΤΑ, σημαντικές οι παράπλευρες ωφέλειες για την Ξάνθη

Την απόλυτη ικανοποίηση των συνέδρων, που φιλοξενήθηκαν στην Ξάνθη από τις 12 έως τις 15 Μαΐου στο πλαίσιο του Επιστημονικού Συνεδρίου των Γ.Γ των ΟΤΑ, αλλά και των διοργανωτών, αφού η φετινή διοργάνωση θέσπισε νέες, πρωτόγνωρες για τα δεδομένα του θεσμού, ενότητες, μετέφερε η Γ.Γ. του Δήμου Ξάνθης κ. Σοφία Ψωμά, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις πολιτικές παρουσίες- αντιπροέδρου Ε.Ε, υπουργών, αναπληρωτών υπουργών και Γενικών Γραμματέων υπουργείων- οι οποίες αφενός σηματοδότησαν τη νέα εποχή, που μέσω του ΕΣΠΑ και άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων, ανοίγεται για τους ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού, αφετέρου επιβεβαίωσαν το πόσο καταλυτικό είναι για την ίδια την κεντρική διοίκηση να διαθέτει ισχυρή Τ.Α, ο ευέλικτος μηχανισμός της οποίας είναι αναγκαίος για την υποστήριξη του συνόλου, σχεδόν,  των κυβερνητικών αναπτυξιακών επιλογών. 

Η κ. Ψωμά εστίασε στις παράπλευρες ωφέλειες της μεγάλης διοργάνωσης για την Ξάνθη, υπενθυμίζοντας ότι η εξωστρέφεια αποτελεί στρατηγική του ιδίου του Δημάρχου. Και μέσα στη στρατηγική αυτή εντάσσεται και το να φιλοξενεί η πόλη μεγάλες διοργανώσεις, αν είναι δυνατόν και κάθε μήνα, ώστε να εισπράττει η τοπική κοινωνία και οικονομία το θετικό οικονομικό αποτύπωμα που τις συνοδεύει.  Ήδη, γνωστοποίησε, τον επόμενο μήνα θα πραγματοποιηθεί στην Ξάνθη ένα ακόμη συνέδριο και τον Ιούλιο μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση. Εκείνο όμως που δεν πέρασε απαρατήρητο από το σύνολο των συνέδρων, και πραγματικά- είπε- τη γεμίζει περηφάνεια για την πόλη μας, είναι η μοναδική, εγκάρδια,  φιλοξενία που επιφυλάσσουν στους επισκέπτες μας οι συμπολίτες. Μετέφερε δε, συγκινητικές στιγμές που βίωσαν οι σύνεδροι κατά την ξενάγηση τους στη Σταυρούπολη, αλλά και το αίτημα τους να …επαναληφθεί η ξενάγηση στην Παλιά Πόλη!

Μετέφερε τις πρώτες θετικές αντιδράσεις από τους ανθρώπους της αγοράς, οι οποίοι μετά το εξαιρετικό φεστιβάλ ‘Πόλις Ονείρων’, είδαν την καταναλωτική κίνηση να συνεχίζεται και μάλιστα σε μήνα που για αρκετά χρόνια δεν είχε να παρουσιάσει τέτοιους δείκτες, ακόμη και προ πανδημίας.

Ευχαρίστησε το Δήμαρχο Ξάνθης για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη του, τους διοργανωτές, τους ανθρώπους της πόλης που με τη φιλοξενία τους συμμετείχαν ως αρωγοί στον κοινό σκοπό, τους συνέδρους, τους υπαλλήλους του Δήμου και τους αντιδημάρχους, αλλά και τους πολιτικούς που με την παρουσία τους πιστοποίησαν το κύρος του θεσμού.

Ακούστε την κ. Σοφία Ψωμά.

Η εκλογή στην Π.Ε της Ν.Δ

Στο περιθώριο του πρώτου απολογισμού του συνεδρίου των Γ.Γ των ΟΤΑ, η κ. Ψωμά απάντησε και σε ερωτήσεις που είχαν να κάνουν με την εκλογή της στην Πολιτική Επιτροπή της Ν.Δ κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του κόμματος.

Όπως τόνισε το μήνυμα το οποίο κατέστησε σαφές, από την πρώτη συνεδρίαση του οργάνου, ο πρωθυπουργός ήταν και είναι ένα: να είναι το κόμμα, όπως και η κυβέρνηση, δίπλα στον πολίτη.

Οι απανωτές δυσκολίες της εποχής επιβάλλουν και επιτάσσουν λήψη μέτρων στήριξης της κοινωνίας, γεγονός το οποίο ήδη εφαρμόζει, είπε, η κυβέρνηση.

Αναφέρθηκε επίσης στη σημερινή επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και στη συνάντηση του με τον πρόεδρο Τζο Μπάϊντεν , αλλά και στην αυριανή ομιλία του πρωθυπουργού στο Κογκρέσο, που αποδεικνύουν τη στενή συνεργασία και τους ισχυρούς δεσμούς που καλλιεργήθηκαν μεταξύ των δυο χωρών, δεδομένης της συγκυρίας με τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, της ενεργειακής κρίσης  και των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Τέλος, σημείωσε ότι εκλογή της αποτελεί για την ίδια τιμή,  ενώ ευχαρίστησε τη ΔΕΕΠ Ν.Δ Ξάνθης και τον πρόεδρο κ. Α.Νταμπουρατζή για τη στήριξη, προσθέτοντας ότι τόσο η ίδια, όσο και ο κ. Α.Πασχάλης, είναι στη διάθεση της τοπικής κοινωνίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη : Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια:  Σοφία Δαληκριάδου

Κοινωνικά
Τοπικά