Η ΤΗΛΕΘΡΑ ξεκίνησε την εκπαίδευση σε χρήση ασύρματων μέσων. Θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα από τον Μπάμπη Πλάτση


Άρχισαν τα εκπαιδευτικά μαθήματα για την κατάρτιση υποψηφίων ραδιοερασιτεχνών, που διοργανώνει κάθε χρόνο η Τηλεπικοινωνιακή Ένωσης Θράκης, με έδρα την Ξάνθη.
Τα μαθήματα και των δυο κατηγοριών διεξάγονται κάθε Τετάρτη απόγευμα από τις 19:00 έως 21:00 στα γραφεία του Συλλόγου, οδός Λευκίππου 1 (στο κτίριο της ΠΕ Ξάνθης) και αφορούν κυρίως τους νέους υποψήφιους αλλά και όλους τους ραδιοερασιτέχνες, μέλη της ΤΗΛΕΘΡΑ, που επιθυμούν σύγχρονη ενημέρωση στα ραδιοερασιτεχνικά θέματα και την εμπέδωση γνώσεων.
Η εκπαίδευση παρέχεται δωρεάν σε όλα τα μέλη του Συλλόγου. Το πρόγραμμα εκπαίδευσης το οποίο επιμελείται ο πανεπιστημιακός Μπάμπης Πλάτσης (SV7BAY) περιλαμβάνει: αρχές ραδιοθεωρίας, κανονισμοί ασύρματης επικοινωνίας, θέματα ραδιοηλεκτρολογίας με ασκήσεις, πρακτική εξάσκηση στη χρήση και εγκατάσταση ασυρματικών συσκευών, εκμάθηση σωστής επικοινωνίας σε διαμορφώσεις φωνής και στον κώδικα Morse.
Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, οι υποψήφιοι αποκτούν τα εφόδια για επιτυχημένη συμμετοχή στις εξετάσεις του Υ.Μ.Ε για την απόκτηση πτυχίου και άδειας ραδιοερασιτέχνη.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητούν περισσότερες πληροφορίες στα γραφεία του Συλλόγου κάθε Τετάρτη στις ώρες λειτουργίας του εντευκτηρίου ή στο τηλ. 6976405407 κο Μουμίν Μουμίνογλου (SV7OWC), ο οποίος είναι κι ο ταμίας του Συλλόγου.

 

Εκπαιδευτικά
Τοπικά