Γ.Τσιτιρίδης: Στοχευμένες αναπτυξιακές δράσεις, εξοικονόμηση πόρων και η βελτίωση των υποδομών, καθιστούν τον Δήμο Αβδήρων ελκυστικό και ανταγωνιστικό

Ο Δήμαρχος Αβδήρων κ. Γεώργιος Τσιτιρίδης φιλοξενήθηκε στην ενημερωτική εκπομπή τα «Νέα της Πόλης» στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης με τον Τηλέμαχο Αρναούτογλου

Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, ήταν το έργο που εγκρίθηκε και αφορά την προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων για την κάλυψη των αναγκών του Δήμου Αβδήρων με τίτλο «Προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων και σταθμών φόρτισης για τον Δήμο Αβδήρων». Μάλιστα, το συγκεκριμένο έργο εντάχθηκε στο χρηματοδοτικό  Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών, προϋπολογισμού 752.000€ για το Δήμο Αβδήρων.

«Είναι προτεραιότητα του Δήμου Αβδήρων να μειώσει το κόστος ενέργειας τόσο στα αυτοκίνητα όσο και στα κτίρια. Για τον λόγο  αυτό ζητήσαμε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα να εγκρίνει την ηλεκτροκίνηση. Οκτώ εγκρίσεις, για ενεργειακές αναβαθμίσεις, είχε ο Δήμος από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας τόσο σε σχολεία του Δήμου Αβδήρων όσο και σε δημοτικά κτίρια. Οι πέντε ήδη ξεκίνησαν να υλοποιούνται», δήλωσε ο Δήμαρχος Αβδήρων.

Επιπλέον, τόνισε ότι η εξοικονόμηση πόρων αποτελεί προτεραιότητα αλλά και ταυτόχρονα δέσμευση του Δήμου Αβδήρων. Η ηλεκτροκίνηση θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των δημοτών, ενώ προβλέπονται να κατασκευαστούν το επόμενο εξάμηνο 13 σημεία φόρτισης από το πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» και άλλα 19 σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων από το Πράσινο Ταμείο. Δηλαδή, συνολικά 32 σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων θα κατασκευαστούν,  περίπου ένας σε κάθε οικισμό του Δήμου Αβδήρων και θα εξυπηρετούν όχι μόνο τις ανάγκες του Δήμου αλλά και των πολιτών των επισκεπτών των Τουριστών.

Παράλληλα, ο κ. Τσιτιρίδης αναφέρθηκε και στο έργο του βιολογικού καθαρισμού και δικτύων αποχέτευσης  για τους Οικισμούς  Αβδήρων – Μυρωδάτου και Βελόνης. Για το συγκεκριμένο έργο ζήτησε ο ίδιος να έγκριση από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα, παρουσία του Βουλευτή Ν. Ξάνθης κ. Τσιλιγγίρη. «Αυτό που ανακοίνωσε, χθες, ο Υπουργός είναι η ηλεκτροκίνηση και το επόμενο που θα ανακοινώσει στις αρχές Αυγούστου θα είναι η κατασκευή του νέου βιολογικού στα Άβδηρα – Μυρωδάτο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος. «Αυτά τα δύο έργα αποτελούν έργα υποδομών προς όφελος των συμπολιτών μας και θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής τους», συνέχισε.

Ένα άλλο ζήτημα που θίχτηκε στην συνέντευξη ήταν και οι γαλάζιες σημαίες στις παραλίες  και στις ακτές του Δήμου Αβδήρων. «Έχω εντυπωσιαστεί από τις γαλάζιες σημαίες και του χρόνου θα πάμε για τέταρτη γαλάζια σημαία», επεσήμανε ο κ. Τσιτιρίδης.

Γεώργιος Τσιτιρίδης: «άνθιση της ανοικοδόμησης και προστιθέμενη αξία στα ακίνητα της παραλιακής ζώνης»

«Υπάρχει έντονη άνθιση της ανοικοδόμησης στην παράκτια περιοχή του Δήμου, καθώς υπάρχει φοβερή ζήτηση από τους τουρίστες. Επομένως, υπάρχει τεράστιο τουριστικό προϊόν και μεγάλο οικονομικό όφελος για τον τόπο μας» συμπλήρωσε ο Δήμαρχος.

«Είμαστε ο πρώτος Δήμος στην Περιφέρεια που οι ναυαγοσώστες εγκαταστάθηκαν άμεσα στις παραλίες από αρχές Ιουνίου. Υπάρχει ασφάλεια για τους λουόμενους, παρά το τεράστιο οικονομικό κόστος για τον Δήμο. 7 πύργοι και 7 ναυαγοσώστες κοστίζουν 180.000 ευρώ στον Δήμο. Μας επιδοτεί το υπουργείο το πόσο των 60.000 ευρώ, καθώς είμαστε μεσαίος Δήμος και το υπόλοιπο ποσό το συμπληρώνει ο Δήμος» ανέφερε.

Τέλος, συζητήθηκε και ο αγώνας που έδωσε ο Δήμος Αβδήρων για να μην κλείσει και να λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο το Κέντρο Υγείας στην περιοχή. Απώτερος σκοπός του Δήμου,  η ασφάλεια όλων των επισκεπτών αλλά και πολιτών της περιοχής, κατέληξε ο κ. Τσιτιρίδης, θέτοντας το παράδειγμα ενός συμπολίτη μας που σώθηκε πριν λίγες ημέρες στο Κέντρο Υγείας Αβδήρων όπου του έγινε ΚΑΡΠΑ επί 50 λεπτά.

Η αξιοποίηση στο έπακρο όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων, με την άριστη συνεργασία αιρετών και υπηρεσιακών στελεχών, έχουν φέρει αποτελέσματα στην αναπτυξιακή πορεία του Δήμου Αβδήρων και των πολιτών του, με  στοχευμένες  δράσεις, που εξοικονομούν πόρους, βάζουν θετικό  πρόσημο στην προστασία του περιβάλλοντος, βελτιώνουν τις υποδομές και την ασφάλεια πολιτών, επισκεπτών, τουριστών, καθηστώντας τον  Δήμο Αβδήρων ελκυστικό σε επενδύσεις μικρής και μεσαίας κλίμακας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη-Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά