ΕΦΕΕΞ: Αργία Λογιστικών Γραφείων από 8 έως 19 Αυγούστου

 Μετά από απόφαση του Δ/Σ, αποφασίστηκε το κλείσιμο των λογιστικών –φοροτεχνικών γραφείων για την προηγούμενη και την επόμενη εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου, ήτοι από Δευτέρα 08/08/2022 έως και Παρασκευή 19/08/2022.

Τις ημέρες αυτές δεν θα εκτελείται καμία απολύτως εργασία πέραν ιδιαίτερα εξαιρετικών περιπτώσεων (όπως έκτακτη πρόσληψη στο Εργάνη ) και αυτές μόνο εξ αποστάσεως και αν είναι εφικτό (ύπαρξη wi-fi). Για το λόγο αυτό η Ένωση Φοροτεχνικών -Ελεύθερων Επαγγελματιών Ν. Ξάνθης παρακαλεί  τους πελάτες όπως έγκαιρα προγραμματίσουν τυχόν υποχρεώσεις τους ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα.

Η παραπάνω εβδομάδα ξεκούρασης για τους λογιστές και το προσωπικό τους κρίνεται ιδιαίτερα επιβεβλημένη μετά από τις συνθήκες συνεχούς και αδιάλειπτης εργασίας κάτω από εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες τόσο σε ένταση όσο και σε χρονικούς περιορισμούς (προθεσμίες).

Η ΕΦΕΕΞ ευχαριστεί εκ των προτέρων τους συνεργάτες επιχειρηματίες για την κατανόησή τους και ζητά συγνώμη για πιθανή αναστάτωση που ίσως προκαλεί αλλά τα όρια αντοχής των μελών της  έχουν προ πολλού εξαντληθεί…

Αναφέρει χαρακτηριστικά:  ‘Σημειωτέον ότι αναγκαζόμαστε να θέσουμε τα γραφεία μας σε αργία, εν μέσω υποβολής φορολογικών δηλώσεων καθώς κρίνουμε πως η υγεία μας προέχει αλλά και γιατί συνειδητοποιούμε πως το Υπουργείο Οικονομικών δεν μπόρεσε στο παρελθόν, δεν μπορεί και στο παρόν να λάβει γνώση των πραγματικών συνθηκών εργασίας μας. Ας ελπίσουμε λοιπόν, μελλοντικά, στην ώριμη σκέψη τους, στην καθαρή τους ματιά, έτσι ώστε, να λαμβάνονται αποφάσεις δίκαιες με γνώμονα πως το οικονομικό κέρδος πάντα έπεται της κοινωνικής ευημερίας και του σεβασμού στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ποτέ δεν προηγείται. Τέλος ζητάμε από τις Δημόσιες Υπηρεσίες του Νομού μας (Δ.Ο.Υ., Ε.Φ.Κ.Α., Σ.Ε.Π.Ε., Περιφέρεια Ξάνθης) την κατανόησή και την υπομονή τους, που ευελπιστούμε να επιδείξουν σε πιθανά αιτήματα διεκπεραίωσης ή ελέγχων, στα πλαίσια του τόσο ανθρώπινου αιτήματος μας για λίγες ημέρες ξεκούρασης, ηρεμίας και επανένωσης με τις οικογένειές μας για την περίοδο αυτή, κάτι για το οποίο τους ευχαριστούμε από καρδιάς’.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου 

Κοινωνικά