Δ. Χατζογλίδου: όλα έτοιμα για τη Γιορτή Χωριάτικης Πίτας-Οι πίτες ετοιμάζονται, η πλατεία της Σταυρούπολης σας περιμένει!- Από του χρόνου θα εμπλουτιστεί και με άλλα παραδοσιακά εδέσματα

Πυρετώδεις είναι οι ετοιμασίες των γυναικών της Σταυρούπολης, ώστε μέχρι την Παρασκευή να έχουν ολοκληρώσει τον απαιτούμενο αριθμό πιτών για να καλωσορίσουν τους πολλούς φίλους της Γιορτής Χωριάτικης Πίτας!

Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Σταυρούπολης ΟΡΦΕΑΣ  κ. Δέσποινα Χατζογλίδου  ενημέρωσε, μέσω της ενημερωτικής εκπομπής του δημοτικού ραδιοφώνου, για τις προετοιμασίες που ήδη ξεκίνησαν, για την ποικιλία που σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους εραστές του πατροπαράδοτου εδέσματος – θα υπάρχουν και νηστίσιμες καθώς η γιορτή θα πραγματοποιηθεί ημέρα Παρασκευή- για το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα του διημέρου 26-27 Αυγούστου και, τέλος, ευχαρίστησε από καρδιάς όλους όσους στήριξαν έμπρακτα την επιστροφή , μετά από δυο χρόνια παύσης λόγω πανδημίας, ενός θεσμού που κρατά 12 χρόνια τώρα και αγαπήθηκε από την πρώτη κιόλας διοργάνωση :’ Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στις γυναίκες της Σταυρούπολης που ξεκίνησαν ήδη τις προετοιμασίες. Οι επισκέπτες μας θα απολαύσουν μια μεγάλη ποικιλία πιτών, όλες με χειροποίητο φύλλο και όλες από παραδοσιακές συνταγές. Όλη αυτή η παραδοσιακή τεχνική, από το ζυμάρι μέχρι το άνοιγμα του φύλλου, μεταφέρεται από τις παλαιότερες γυναίκες στις νεότερες. Να φανταστείτε φέτος η κόρη μου ζήτησε να ανοίξει φύλλο! Είναι πιστεύω σημαντικό στην εποχή που όλα προσφέρονται έτοιμα πια, να γνωρίζει η νέα γενιά και το κομμάτι της παράδοσης του τόπου μας στη γαστρονομία.  Η πλατεία διαμορφώνεται με τραπεζοκαθίσματα  για να εξυπηρετηθούν όσοι επιθυμούν να απολαύσουν πίτες και μουσικό πρόγραμμα, θα υπάρχουν όμως και σημεία για όσους δεν θέλουν να καθίσουν. Ετοιμάζουμε φωτογραφική έκθεση για να προβάλουμε την ομορφιά της Σταυρούπολης ενώ και εταιρείες εναλλακτικού τουρισμού που δραστηριοποιούνται στη  ευρύτερη περιοχή θα ενημερώνουν για το σύνολο των δράσεων που προσφέρονται’.

Ακούστε την κ. Δέσποινα Χατζογλίδου.

Το ‘ευχαριστώ’ σε Δήμο, Κέντρο Πολιτισμού και Αντιπεριφέρεια Ξάνθης και τα σχέδια για του χρόνου

Η κ. Χατζογλίδου ευχαρίστησε θερμά το Δήμο Ξάνθης και το Κέντρο Πολιτισμού, όπως και την Αντιπεριφέρεια Ξάνθης για την έμπρακτη και πολύτιμη στήριξη προκειμένου να παρουσιαστεί ένα άρτια οργανωμένο πρόγραμμα, αλλά και για την δωρεάν μεταφορά , και επιστροφή στην Ξάνθη, των ενδιαφερομένων :’ πραγματικά στηρίζουν έμπρακτα τις δράσεις μας, αναγνωρίζοντας την προσπάθεια μας να προβάλλουμε την περιοχή και μέσω της τοπικής γαστρονομίας. Σκεπτόμαστε από την επόμενη διοργάνωση εκτός από παραδοσιακές πίτες να αναδείξουμε και άλλα τοπικά προϊόντα και εδέσματα. Φέτος το καλοκαίρι έχουμε πολλούς επισκέπτες. Αν έρθουν μια φορά και γνωρίσουν τη Σταυρούπολη, είναι βέβαιο ότι θα ξανάρθουν’, επεσήμανε.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων την Παρασκευή 26 Αυγούστου στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τον Ματθαίο Γιαννούλη και την Αλεξία Χιώτη, με παράλληλη συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων και διάθεση παραδοσιακής χωριάτικης πίτας φτιαγμένης από τις ντόπιες νοικοκυρές. Η βραδιά θα ξεκινήσει με τον λαϊκό τραγουδιστή Νίκο Γκίκα.

Το  Σάββατο 27 Αυγούστου στις 7 το απόγευμα  θα πραγματοποιηθεί «Η Γιορτή των Παιδιών», μια βραδιά για μικρούς και μεγάλους παρέα με τον μάγο Roger Frost.

Δωρεάν η μετακίνηση προς και από Σταυρούπολη

Η Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης και ο Δήμος Ξάνθης μερίμνησαν ώστε να μετακινηθούν δωρεάν προς τη Σταυρούπολη όσοι συμπολίτες μας θέλουν να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις της Γιορτής Χωριάτικης Πίτας στη Σταυρούπολη και δεν διαθέτουν μεταφορικό μέσο.

Την Παρασκευή 26 Αυγούστου στις 7 το απόγευμα θα αναχωρήσουν  λεωφορεία έξω από την Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ξάνθης, στην Κεντρική Πλατεία, εξασφαλίζοντας τη δωρεάν μετακίνηση προς τη Σταυρούπολη και μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων και την επιστροφή από Σταυρούπολη προς Ξάνθη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

 

Κοινωνικά
Τοπικά
Σταυρούπολη