Οδυσσέας Βουρβουκέλης: Σας Ευχαριστώ. Η μάχη για την Ξάνθη συνεχίζεται, η μάχη για όλους εσάς όλους τους πολίτες του Νόμου Ξάνθης είναι δεδομένη.

Πολλοί συμπολίτες μας επέλεξαν στις εκλογές της 21ης Μαΐου την «ασφάλεια» της ανασφάλειας που γνωρίζουν και θεωρούν εύκολα ή δύσκολα διαχειρίσιμη.

Στόχος μας , στο ΠΑΣΟΚ, ξεκάθαρος από όλες τις πλευρές είναι η διαμόρφωση και εδραίωση μίας ευρωπαϊκής κανονικότητας, η οποία θα ανταποκρίνεται ουσιαστικά στις σύγχρονες ανάγκες της χώρας, της κοινωνίας, των πολιτών.

Επιδιώκουμε να εκφράσουμε την Ελλάδα που με σθένος συγκρίνεται ανταγωνιστικά με το Ευρωπαϊκό κεκτημένο, και έχει γνώση τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της .

 Το ΠΑΣΟΚ εγγυάται την διασφάλιση μιας πορειας προς ένα ανθρώπινο, δημοκρατικό, βιώσιμο, πράσινο και ψηφιακό αύριο.

 Η ακρίβεια, το κόστος της ενέργειας, η μείωση του πραγματικού εισοδήματος, τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, τα Funds και οι πλειστηριασμοί, ο αφελληνισμός από αυτά της υποθηκευμένης ελληνικής αγροτικής γης, επιχειρήσεων και κατοικιών , τα προβλήματα της δημόσιας υγείας σχετικά με τις υποδομές και την περίθαλψη, μεγάλα προβλήματα στη δημόσια παιδεία, η ανεργία και η υποαπασχόληση, οι αντεργατικές ρυθμίσεις και πρακτικές του νόμου Χατζηδάκη και πάρα πολλά ακόμη σημαντικά θέματα παραμένουν και ταλανίζουν την κοινωνία.

Τα προβλήματα της Ξάνθης συνεχίζουν να υφίστανται και να απαιτούν γόνιμες και δημιουργικές λύσεις. Ενδεικτικά, αναφέρω την προστασία και την ενίσχυση του εισοδήματος των αγροτών, αλιέων και κτηνοτρόφων, την προστασία της αγροτικής γης και των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, τη στήριξη των προϊόντων μας, τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, τα μικρά και μεγάλα έργα υποδομής.

 Η προβολή της Νέας Δημοκρατίας ότι είναι φορέας της σταθερότητας και της κανονικότητας απλά μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια κατάσταση εκτός πραγματικότητας.

Εντέχνως αποσιωπούν ότι η δική τους σταθερότητα και κανονικότητα είναι εδώ με ανακυκλωμένες όλες τις παθογένειες του παρελθόντος. Από τη μία τις καταγγέλλουν υποκριτικά στο δημόσιο λόγο τους και από την άλλη τις αναπαράγουν ατόφιες με τις πολιτικές πρακτικές τους. Είναι σταθερά, κανονικά και αδιάλλακτα προσηλωμένοι στη συντήρηση του πελατειακού παρελθόντος που μας πληγώνει και μας καθηλώνει.

 Το ΠΑΣΟΚ εχει αφήσει το ισχυρό αποτύπωμά του σε όλα τα επίπεδα.

Το ΕΣΥ, το ΑΣΕΠ, η Αποκέντρωση, οι ανεξάρτητες Αρχές, μέχρι και η Διαύγεια, η οποία είναι και η τελευταία μεγάλη θεσμική αλλαγή στη χώρα μας, δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ο πολιτικός φορέας των μεγαλόπνοων τομών .

Το ΠΑΣΟΚ θέλει ένα κράτος που να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και να προστατεύει τον πολίτη.

Θέλει ένα κοινωνικό κράτος που θα εγγυάται δικαιώματα για την ελληνική κοινωνία και όχι χάρες σε κάποιους, ούτε επιδόματα ελεημοσύνης σε πολλούς.

Θέλει μια ισχυρή δημόσια παιδεία, κοινωνική πρόνοια και δημόσια υγεία για όλους.

 Θέλει ένα νέο παραγωγικό μοντέλο ανάπτυξης που θα βασίζεται στα δικά μας συγκριτικά πλεονεκτήματα και θα απελευθερώνει τις υγιείς και δημιουργικές δυνάμεις.

Το ΠΑΣΟΚ σε αυτή τη νέα εποχή του επιλέγει την στήριξη και την εμβάθυνση των θεσμών της Δημοκρατίας μέσα σε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο, μια νέα συλλογική προσπάθεια με ξεκάθαρο πρόσημο, με προοδευτική πολιτική ατζέντα και ευρεία συμμετοχή των πολιτών στη διαμόρφωση του αύριο.

Το ΠΑΣΟΚ δεν αυτοπεριορίζεται σε μία άλογη αντιπολίτευση με μόνο στόχο τη φθορά των πολιτικών αντιπάλων αλλά εστιάζει στη λογική μιας γόνιμης, δημοκρατικής και προοδευτικής διακυβέρνησης.

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ανανεωμένο και δυναμικό, ως η μόνη ρεαλιστική και αξιόπιστη αντιπολίτευση που έχει ανάγκη η χώρα απέναντι στη μονοκρατορία της Ν.Δ..

Είμαστε εμείς εδώ ενωμένοι όλοι ως πραγματικό πολιτικό ανάχωμα ως μια και μόνη ρεαλιστική προοδευτική επιλογή και αξιόπιστη λύση.

 

Θέλω να ευχαριστήσω όσους και όσες με τίμησαν με την ψήφο τους και υποστήριξαν την υποψηφιότητά μου. Όσα συζήτησα με τη καθεμία και τον καθένα από εσάς στην πορεία προς τις εκλογές θα αποτελούν οδηγό για πάντα.

Για εμένα, το ταξίδι στην κεντρική πολιτική μόλις ξεκίνησε και η ανταπόκριση είναι ελπιδοφόρα . Δυστυχώς ,πανελλαδικά αλλά κυρίως από την εμπειρία μου τοπικά μέσα σε ένα τοξικό πλαίσιο το οποίο προσπαθεί ακόμη να επιβιώσει σε όλες τις εκφάνσεις του πολιτικού σκηνικού είτε σε κεντρικό είτε σε αυτοδιοικητικό είτε ακόμη και σε επίπεδο φορέων , δε καταφέραμε πλήρως να εκφράσουμε μαζί την πολυπόθητη ανανέωση που ο πρόεδρος μας Νίκος Ανδρουλάκης αλλά και το ΠΑΣΟΚ έχουν ως οδηγό σε αυτή τη νέα εποχή του κόμματος αλλά και του πολιτικού γίγνεσθαι της χώρας .

 Αυτό όμως που καταφέραμε μαζί, όσοι με τιμήσατε με την ψήφο σας, είναι η πεποίθηση και η ελπίδα ότι έρχονται οι μέρες της κάθαρσης , περιορισμού και της συνταξιοδότησης όλων αυτών που μόνο την πορεία προς το μέλλον δεν εκφράζουν αλλά την οπισθοδρόμηση και την μικροπολιτική στα χαμηλότερα επίπεδα που μπορεί ένας ανθρώπινος νους να αντιληφθεί .

Τίποτα δεν θα ήταν εφικτό αν δεν είχα την υποστήριξη της ομάδας των συνεργατών, των φίλων και της οικογένειας μου.

Η μάχη για την Ξάνθη συνεχίζεται, η μάχη για όλους εσάς όλους τους πολίτες του Νόμου Ξάνθης είναι δεδομένη.

 

Σας ευχαριστώ όλους από τα βάθη της καρδιάς μου.

 

Βουρβουκέλης Οδυσσέας

 Υποψήφιος Βουλευτής Ξάνθης ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Εκλογές 2012
Πολιτικά
Τοπικά