Οι απεργιακές κινητοποιήσεις του Π.Α.ΜΕ. Ν. Ξάνθης.

Από τις 06:00 το πρωί το ΠΑΜΕ ξεκίνησε τις απεργιακές του κινητοποιήσεις με την περιφρούρηση της απεργίας στη SUN LIGHT.

Η Γραμματεία του Π.Α.ΜΕ.Ν.Ξάνθης σε ανακοίνωσή της σημειώνει:

 

"Η Γραμματεία Π.Α.ΜΕ. Ν. ΞΑΝΘΗΣ χαιρετίζει τους βιομηχανικούς εργάτες, τους εργαζόμενους στον Ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα, τους μικροεπαγγελματίες, τους φοιτητές, που ένωσαν την φωνή τους και μαζικοποίησαν την απεργιακή συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ.

Η απεργία περιφρουρήθηκε, από νωρίς τα ξημερώματα, στον εργοστασιακό χώρο της SUN LIGHT  στο Όλβιο Ξάνθης. Ένας χώρος που πριν από μία εβδομάδα η εργοδοσία έκανε μειώσεις μισθών, αλλά και πριν από ένα μήνα απολύσεις.

Την ώρα που η πλειοψηφία των εργαζομένων ζεσταίνονται το Χειμώνα με ξυλόσομπα, πολλά σπίτια δεν έχουν ρεύμα και φωτίζονται με κεριά, η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων συνεχίζεται με την συγκεκριμένη εταιρία να παρουσιάζει μεγάλη κερδοφορία και στην περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης. Σήμερα κανένας εργαζόμενος δεν μπήκε για δουλειά στη SUN LIGHT  .

Η εμπειρία από μια σειρά εργασιακούς χώρους της Ξάνθης δείχνει πως αντίπαλός μας είναι η μεγαλοεργοδοσία, οι επιχειρηματικοί όμιλοι κι όλα τα κόμματα που πίνουν νερό στο όνομά τους είτε είναι μπλε ή πράσινα είτε ροζ  ή μαύρα που στηρίζουν το συμφέρον των μεγαλοεργοδοτών. Κανένας όσο μένει μόνος του δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης. Μόνο μέσα από τους συλλογικούς ταξικούς αγώνες μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα!

Το ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, να δώσουμε μαζική, μαχητική απάντηση στην κυβέρνηση, στην εργοδοσία, την ΕΕ και το νέο πολυνομοσχέδιο που φέρνουν στη Βουλή. Να κλιμακώσουμε κι εμείς τους αγώνες μας. Να οικοδομήσουμε τη δική μας Λαϊκή Συμμαχία. Να οργανωθούμε και να προετοιμαστούμε, σε κάθε χώρο δουλειάς, για μεγάλους αγώνες σύγκρουσης και ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής."

 

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά