Οι Ξανθιώτες έξω από τη Βουλή, ενώνοντας τη φωνή τους με τους εργαζόμενους όλης της χώρας

Σε μετωπική σύγκρουση  κυβέρνηση και εργαζόμενοι με φόντο την ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου το βράδυ της Τετάρτης και της επίσκεψης του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφανγκ Σόιμπλε την Πέμπτη.

Οι Δημοτικοί Υπάλληλοι της Ξάνθης μαζί με όλους τους εργαζόμενους που απεργούν στη χώρα  σήμερα έφτασαν μέχρι τη Βουλή (Φωτό)

 Παρέλυσε κυριολεκτικά  τόσο ο δημόσιος όσο και ο ιδιωτικός τομέας, ενώ τα συνδικάτα, ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΟΛΜΕ, ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και απλοί εργαζόμενοι και συμβασιούχοι βγήκαν στους δρόμους και είπαν ένα ηχηρό «Όχι στο Πολυνομοσχέδιο».

Bασικό τους αίτημα, να μην ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο, που, όπως χαρακτηριστικά είπε σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, «αποτελεί ταφόπλακα για το σύνολο των εργαζομένων της χώρας».

Οι πορείες της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ κατέληξαν στην πλατεία Συντάγματος.

Οι δήμοι όλης της χώρας βρίσκονται επί ποδός πολέμου για τις απολύσεις και έχουν μπει σε καθεστώς αναστολής λειτουργίας έως και την Τετάρτη, 17 Ιουλίου. Θα λειτουργήσουν μόνο οι κοινωνικές δομές, με εξαίρεση σήμερα, παραμονή της ψήφισης του νομοσχεδίου όπου δεν λειτούργησε απολύτως τίποτα.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.  Ο.Τ.Α. γνωστοποιεί το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων και καλεί σε διαρκή επαγρύπνηση και αγώνα:

    " ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013:

  1. Πραγματοποιούμε ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στις 11.00 το πρωί, στην Πλατεία Κλαυθμώνος-Αθήνα.

Ανάλογες Συγκεντρώσεις Διαμαρτυρίας καλούνται να πραγματοποιήσουν οι Σύλλογοι-Μέλη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. σε όλες τις πρωτεύουσες των Νομών.

  1. Συμμετέχουμε στο Πανεργατικό Συλλαλητήριο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της Γ.Σ.Ε.Ε., στις 7.00 το απόγευμα στην Πλατεία Συντάγματος-Αθήνα, όταν θα ψηφίζεται στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο «γκιλοτίνα».

Επειδή υπάρχουν ορισμένοι Δήμοι της Αττικής και της Περιφέρειας που δεν έχουν κλείσει, παρά τις αγωνιστικές κορώνες των Δημάρχων στη Γενική Συνέλευση της Κ.Ε.Δ.Ε., οι Σύλλογοι-Μέλη της Ομοσπονδίας πραγματοποιούν διαρκείς Γενικές Συνελεύσεις, Συγκεντρώσεις και Καταλήψεις και άλλες μορφές αγωνιστικών δράσεων οι οποίες καλύπτονται συνδικαλιστικά από την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Επίσης, οι Σύλλογοι-Μέλη παίρνουν όλα τα αναγκαία μέτρα όπου είναι δυνατόν για την μετακίνηση των συναδέλφων από την Περιφέρεια.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορούμε και πρέπει να τους αποδείξουμε ότι τουλάχιστον εμείς δεν είμαστε υποτελείς, δεν τους φοβόμαστε και δεν τρομοκρατούμαστε. Δίνουμε ένα έντιμο και δίκαιο αγώνα, για το δικαίωμα στη δουλειά, την αξιοπρέπειά μας και την προάσπιση των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

 

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

        Ο Πρόεδρος                                                                         Ο Γεν. Γραμματέας

 

Θέμης Μπαλασόπουλος                                                               Γιάννης Τσούνης

(Φωτογραφίες: Απόστολος Γραμματόπουλος)

Κοινωνικά
Πολιτικά