Τ.Θεοδωρίδης: στις προτεραιότητες της υπηρεσίας τα αδέσποτα /Προβλήματα στην καθαριότητα με τις απεργίες

Τις αμέσως επόμενες ημέρες ξεκινά σε συνεργασία με κτηνιάτρους της πόλης πρόγραμμα στείρωσης και αντιλυσσικού εμβολιασμού στα αδέσποτα , τόνισε μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τάσος Θεοδωρίδης επισημαίνοντας ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πόλη δεν μπορεί να αναμένει άλλο την απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στο οποίο εδώ και μήνες έχει αιτηθεί ο Δήμος Ξάνθης την έγκριση υπογραφής συμβάσεων με κτηνιάτρους.

Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο, δήλωσε ο Τάσος Θεοδωρίδης, και η υπηρεσία προχωρά με δική της πρωτοβουλία στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος σημείωσε ότι ο αριθμός των αδέσποτων θα μειωθεί σε βάθος χρόνου με τις στειρώσεις καθώς ο σχετικός νόμος είναι σαφέστατος ως προς τη διαχείριση του προβλήματος από τους Δήμους: προβλέπεται μόνο η περισυλλογή επιθετικών και άρρωστων ζώων, τα οποία αφού στειρωθούν και αποκατασταθεί η υγεία τους, επιστρέφονται στο ίδιο περιβάλλον από όπου έγινε η περισυλλογή εκτός και αν κριθεί αναγκαία από κτηνίατρο η ευθανασία.

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Με προσωπικό ασφαλείας και παρεμβάσεις μόνο σε ιδιαίτερα σημεία της πόλης -π.χ. νοσοκομείο- λειτουργεί η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ξάνθης εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων των δημοτικών υπαλλήλων, εξηγεί ο Τάσος Θεοδωρίδης ενημερώνοντας ότι ο όγκος των σκουπιδιών που ταλαιπωρούν τη πόλη δημιουργήθηκε μέσα στις δύο τελευταίες ημέρες της απεργίας.

Ο αντιδήμαρχος σημείωσε ότι με προσωπικό ασφαλείας θα γίνουν παρεμβάσεις και σε κεντρικούς δρόμους της πόλης

Η υπηρεσία αναμένει τις αποφάσεις του συνδικαλιστικού οργάνου των δημοτικών υπαλλήλων και των Δημάρχων σήμερα Τετάρτη για να επαναπροσδιορίσει τον προγραμματισμό της .

Ακούστε τη συνέντευξη με τον Τ.Θεοδωρίδη.

A Theodoridis 17072013 by Radio899 on Mixcloud

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά