Νίκος Εφραιμίδης «15α ΔΗΜΗΤΡΕΙΑ ΔΑΦΝΩΝΑ ΞΑΝΘΗΣ – ΓΙΟΡΤΕΣ ΝΕΣΤΟΥ»

Ο Νίκος Εφραιμίδης φανερά φορτισμένος από την διοργάνωση των "Δημητρίων" 2013, μίλησε για τις προετοιμασίες των εκδηλώσεων, στη διάρκεια της Δημοσιογραφικής Εκπομπής του Δημοτικού ραδιοφώνου Ξάνθης, για την ιστορική πορεία του συλλόγου "Η Δήμητρα" στο Δαφνώνα Ξάνθης, για την αναβίωση της παράδοσης και για τους νέους της περιοχής, στους οποίους είναι αφιερωμένες οι φετινές εκδηλώσεις

 

N Efraimidis 08 08 2013 by Radio899 on Mixcloud

 

 

Για 15η συνεχή χρονιά πλάι στις όχθες του ποταμού Νέστου σε ένα πανέμορφο χώρο, εκεί που ο ποταμός μας θυμίζει παλιές αναμνήσεις, εκεί που για ένα τριήμερο ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δαφνώνα “Η Δήμητρα” έχοντας φέτος δίπλα του το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης και τη συμπαράσταση της Περιφέρειας οργανώνει τα γνωστά σε όλους μας “Δημήτρεια”. Προσπαθώντας για μία ακόμη φορά σε μία δύσκολη για όλους χρονιά να βάλει το δικό του λιθαράκι ,προβάλλοντας το τόπο, τα ήθη ,τα έθιμα και τις παραδόσεις μας ,δίνοντας το δικό του μήνυμα σε όλους αυτούς που τα εγκαταλείπουν.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής :

  1. Σάββατο 10  Αυγούστου, Ώρα 21.30 (Χώρος εκδηλώσεων) :  Παραδοσιακή ποντιακή μουσική με τον Μπάμπη Ιωακειμίδη στο τραγούδι, τον Κώστα Τσακλίδη στη λύρα και το μουσικό συγκρότημα των Εμπειροτεχνών με μουσικά ακούσματα από την παράδοση κυρίως της Μικράς Ασίας, αλλά και της Μακεδονίας, της Θράκης ή των νησιών του ανατολικού Αιγαίου . Οι μουσικοί που απαρτίζουν το συγκρότημα είναι οι εξής: Σάκης Γιώργου (ούτι, τραγούδι), Γιώργος Δεληγιάννης (βιολί), Δημήτρης Σίντος (λαούτο), Γιώργος Καραγεωργίου (κρουστά, τραγούδι) Γιώργος Ζαχαρίου (κλαρίνο), Ανατολή Μαργιόλα (τραγούδι).
  1. Κυριακή 11 Αυγούστου, Ώρα 21.30 (Χώρος εκδηλώσεων) : Λαικές  διαδρομές με τους γνωστούς και καταξιωμένους καλλιτέχνες Χρήστο Νικολόπουλο στο μπουζούκι, Γεράσιμο Ανδρεάτο και Ζωή Παπαδοπούλου στο τραγούδι .
  1. Δευτέρα 12 Αυγούστου, Ώρα 19.00 (Πλατεία Δαφνώνα) : Παιδικές εκδηλώσεις αποτελούμενες από παιδικό θέατρο, κλόουν-ξυλοπόδαρους,

αγωνίσματα (τσουβαλοδρομίες),ζωγραφική και άλλες πολλές εκπλήξεις για τους μικρούς μας φίλους.

 

Καλλιτεχνικά
Πολιτιστικά
Σταυρούπολη