Αν.Καραδέδος, Συντονιστής Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Ξάνθης: Εχθρός είναι τα προβλήματα - Η τοπική παραγωγή πολιτικής πρέπει να γίνει κτήμα των φορέων της Ξάνθης

Ο Αναστάσιος Καραδέδος, νεοεκλεγείς Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ξάνθης ήταν προσκεκλημένος στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης, όπου μίλησε τόσο για την πολιτική του πορεία, όσο και για ζητήματα που απασχολούν την εσωτερική και τοπική επικαιρότητα εν όψει των ευρωεκλογών.

Η πολιτική πορεία και συμμετοχή του Αναστάσιου Καραδέδου, ξεκινά από τα νεανικά του χρόνια, ως ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ στην Αλεξανδρούπολη και στην συνέχεια στην Ιταλία, όπου γνωρίζει τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη και εντάσσεται στην Ομάδα Ιταλών.

Τραγική σύμπτωση την ημέρα της συνέντευξης του Αναστάσιου Καραδέδου να φεύγει από τη ζωή ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, με τον κύριο Καραδέδο να εκφράζει την θλίψη του για τον θάνατο του του πολιτικού, που τον γνώρισε στην Ιταλία 19 ετών και διαμόρφωσε, όπως είπε, σε μεγάλο βαθμό τις απόψεις του και την πολιτική του σκέψη και σήμερα τον αποχαιρετά τονίζοντας ότι ο Μιχάλης Χραλαμπίδης μπορούσε και έλεγε αλήθειες, έκανε αναλύσεις, ήταν πατριώτης και υπήρξε προφητική η ομιλία του στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ το 1996, αφήνοντας σημαντική παρακαταθήκη πέρα από στενά κομματικά κριτήρια.

Υπήρξε κορυφαίος πολιτικός, αλλά ένα από τα λάθη του ήταν η συμμετοχή της Δημοκρατικής Περιφερειακής Ένωσης στις εκλογές του 2000, υποστήριξε ο κύριος Καραδέδος, που ήταν τότε υποψήφιος βουλευτής.

Από το 2014 ο Αναστάσιος Καραδέδος είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και μετά τις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογικές διαδικασίες βρίσκεται στο τιμόνι της Νομαρχιακής Επιτροπής Ξάνθης με τον ίδιο να θέτει ως στόχο και πρόκληση εν όψει των ευρωεκλογών την διεκδίκηση, υποστηρίζοντας ότι αυτή είναι η λύση στα προβλήματα του τόπου και εάν δεν υπάρχουν πολιτικά αιτήματα με πολιτικούς όρους, τότε δεν μπορούμε να πάμε μακριά.

 Ακούστε τον κ. Αν. Καραδέδο.

Το διακύβευμα των ευρωεκλογών για τον ίδιο, είναι η ανάπτυξη της Ξάνθης και της Θράκης ευρύτερα, όπου, όπως τόνισε, παρατηρείται στασιμότητα, το δημογραφικό πρόβλημα είναι υπαρκτό, δεν υπάρχει οικονομική μετατροπή της περιοχής, ενώ οξυμένα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι αγρότες και οι επαγγελματίες, με αποτέλεσμα η περιοχή να μένει πίσω. Εχθρός είναι τα προβλήματα, επισήμανε ο κύριος Καραδέδος και κάλεσε όλους τους φορείς του νομού, πάρα τις όποιες διαφοροποιήσεις τους, να συγκλίνουν ως προς τις στοχεύσεις τους και τις διεκδικήσεις τους. Ο ίδιος, συνέχισε, από το μετερίζι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τον χώρο της αριστεράς, διατίθεται να συνασπιστεί μπροστά στα αιτήματα που αφορούν την αναβάθμιση της Ξάνθης και οι πολίτες να κρίνουν τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και να τους τιμήσουν με την ψήφο τους.

Η τοπική παραγωγή πολιτικής πρέπει να γίνει κτήμα των φορέων της Ξάνθης, γιατί εάν ο νομός δεν διεκδικήσει αυτά που του αξίζουν και δικαιούται, τότε θα τα πάρουν κάποιοι άλλοι, υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να συμμετέχει στο πλαίσιο της διαμόρφωσης και της συνεννόησης για την διαφύλαξη της ανάπτυξης και αυτό που απαιτείται είναι η ενότητα.

Ο κύριος Καραδέδος εστίασε και στα προβλήματα στον χώρο της δημόσιας υγείας, τονίζοντας χαρακτηριστικά, ότι η Ξάνθη υποφέρει στον τομέα της υγείας, γιατί η ίδια δεν έχει σχέδιο, το Νοσοκομείο είναι ανάγκη, πρέπει να λειτουργήσει και όποιος δεν μπορεί, να φύγει, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ένας νέος άνθρωπος με ορμή και θέληση, έχει ήθος, τιμήθηκε από τα μέλη του κόμματος και τους συνέδρους, χαίρει της πλήρους εμπιστοσύνης από το κόμμα, έχει μέλλον και αυτό που μένει είναι να δοκιμαστεί στα προβλήματα, υποστήριξε ο κύριος Καραδέδος, σημειώνοντας ότι στις εκλογικές αναμετρήσεις οι πολιτικοί δεν κρίνονται μόνο από τα αποτελέσματα της κάλπης, αλλά κρίνονται και από την ικανότητα να διαμορφώσουν μία νέα πορεία για την χώρα και ο Στέφανος Κασσελάκης, από θέση ευθύνης, με βαρύ καθήκον, διαθέτει επάρκεια, ικανότητα και ήθος και από την στιγμή που «σήκωσε το χέρι του» είναι υποχρεωμένος να δώσει απαντήσεις στα προβλήματα της χώρας.

Όσον αφορά την πολιτική επικαιρότητα και την  πρόταση δυσπιστίας, που υπέγραψε και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο κύριος Καραδέδος σημείωσε ότι είναι υποχρέωση των πολιτικών κομμάτων να πιέσουν την κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις για την τραγωδία των Τεμπών, γιατί κάθε τραγωδία τελειώνει με τιμωρία. 

 

         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη: Κυριακή Οικονόμου

Σύνταξη κειμένου: Παναγιώτα Κουτσομιχάλη

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά