Δ.Τζελέπης: Καμιά κυβέρνηση δεν έπεσε από πρόταση δυσπιστίας- Οδεύουμε προς τις ευρωεκλογές σε κλίμα εθνικών εκλογών

Καμία κυβέρνηση δεν έπεσε από πρόταση δυσπιστίας επεσήμανε, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου, ο αρθρογράφος και πολιτικός αναλυτής Δημήτρης Τζελέπης , σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της χθεσινής ψηφοφορίας στη Βουλή υπενθυμίζοντας ότι η πρόταση δυσπιστίας από κόμματα της αντιπολίτευσης κατατέθηκε με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ περί μονταζιέρας των διαλόγων για τα Τέμπη. Αλλά ακόμη και για την τραγωδία στα Τέμπη, που κυριάρχησε στην  τριήμερη συζήτηση, ουδείς έγινε σοφότερος, αφού αναλύθηκαν τα γνωστά επιχειρήματα των κομμάτων της αντιπολίτευσης και της κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός, υπογράμμισε, δήλωσε από το βήμα της Βουλής ότι δεν θα κυβερνήσει με κανένα παράκεντρο και ότι τον τόπο κυβερνά ο κυρίαρχος λαός και όχι τα φουσκωμένα πορτοφόλια, προσθέτοντας παράλληλα ότι επί πενταετία εφημερίδες και ΜΜΕ του παρείχαν στήριξη, όμως ήταν αρκετή μια περίπτωση κριτικής για ν’ αλλάξει το σκηνικό.

Ακούστε τον Δημήτρη Τζελέπη.

Η φύση της πολιτικής στη χώρα είναι συγκρουσιακή, συνέχισε, σημειώνοντας ότι είναι εμφανές πως από την περίοδο των μνημονίων κυριαρχεί το παίγνιο του μηδενικού αθροίσματος, όπου ο πρώτος τα παίρνει όλα και ο δεύτερος δεν παίρνει τίποτα.

Εκτίμησε ότι οι επικείμενες ευρωεκλογές θα διεξαχθούν σε κλίμα εθνικών εκλογών. Ακόμη και χθες ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε το λαό να στείλει με την ψήφο του μήνυμα στην αντιπολίτευση. Φαίνεται, τόνισε, ότι αγωνιά για τα ποσοστά του κόμματός του κι όχι για το πως θα ξαναγυρίσει υπέρ του το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην κοινωνία και εξαιτίας της ακρίβειας , αλλά και της διαχείρισης των υποθέσεων, που ξέσπασαν κι ακόμη ταλανίζουν την κυβέρνηση.

Οφείλουμε όμως , κόμματα και λαός, να πάψουμε να αντιμετωπίζουμε την Ε.Ε σαν το μεγάλο κουμπαρά με το ΕΣΠΑ, το Ταμείο Ανάκαμψης  κ.α , ή να την αξιολογούμε με βάση το αν μας αντιμετωπίζει κάθε φορά σύμφωνα με τα συμφέροντα μας είτε σε οικονομικά -αναπτυξιακά ζητήματα, είτε και στα εθνικά θέματα , να κατανοήσουμε τι σημαίνει για ένα λαό να είναι η χώρα του μέλος της , αλλά και να αξιολογήσουμε τις πολιτικές της, οι οποίες καθορίζουν από το μέλλον της χώρας μέχρι την καθημερινότητα όλων μας στο σύνολο των τομέων που την χαρακτηρίζουν.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη-κείμενο : Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

 

Κοινωνικά
Πολιτικά