Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα «Κρίσιμα Ζητήματα Οικονομίας» της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ξάνθης με Μιλένα Αποστολάκη και υποψήφιους ευρωβουλευτές

Το Σάββατο 25 Μαΐου 2024 στην Ξάνθη, διοργανώθηκε από τη Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Ξάνθης, Θεματική εκδήλωση «Κρίσιμα Ζητήματα Οικονομίας», με κεντρικούς ομιλητές τη Βουλευτή Βορείου Τομέα του ΠΑΣΟΚ κα. Αποστολάκη Μιλένα και τους υποψήφιους ευρωβουλευτές κ.κ. Χριστινα Αλίρη, Αρμενάκη Κρυσταλλία, Ζαρωτιάδη Γρηγόριο, Πλέσσια- Ευσταθοπούλου Κατερίνα. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και απεύθυνε χαιρετισμό και η κα Αγάθη-Ρόζα Βρεττού.

Στην Εκδήλωση η κα. Μιλένα Αποστολάκη εξέφρασε τη συγκίνηση και τη χαρά της για τη παρουσία της στη Ξάνθη καθώς συνδέεται με στενούς δεσμούς φιλίας με τα στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ . Στην ομιλία της τόνισε ότι αποτελεί ζήτημα «Υψίστης σημασίας» ποια πλειοψηφία θα χειριστεί τα κρίσιμα σημεία μετάβασης  και ποιος θα τα επωμιστεί την επόμενη μέρα των εκλογών. Το ΠΑΣΟΚ διαχρονικά ήταν και θα είναι υπέρμαχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης  και οι εκλογές θα σηματοδοτήσουν ένα νέο αξιόπιστο και ισχυρό πολιτικό ανάχωμα που θα δώσει την προοπτική απέναντι στην μονοτονία . Κάλεσε τα τοπικά στελέχη να δώσουν τον αγώνα τους και να κάνουν το ΠΑΣΟΚ ισχυρό και πρωταγωνιστή για τους πολίτες της χώρας και τις επόμενες γενιές της Ελλάδος.

Η υποψήφια κα Αλίρη εξέφρασε την ανησυχία της για τους χαμηλούς κοινωνικό -οικονομικό δείκτες που εμφανίζουν η περιφέρεια μας. Τα κύρια οικονομικά στοιχεία που αφορούν τους Έλληνες  αποτελούν η χαμηλή αγοραστική τους δύναμη, η ακρίβεια, η κερδοφορία συγκεκριμένων κλάδων , εταιρειών και οι τρομακτικοί φόροι. Δυστυχώς όμως η κυβέρνηση δεν συζητά την μείωση του ΦΠΑ (ούτε έστω σε βασικά αγαθά). Στη συνέχεια ο υποψήφιος ευρωβουλευτής κ. Ζαρωτιάδης τόνισε ότι η καρδιά του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος χτυπά δυνατά στην ελληνική περιφέρεια. Στη Θράκη, τη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλαδα, την Κρήτη, την Πελοπόννησο και τα νησιά. Χτύπα στην Ξάνθη και την Αλεξανδρούπολη, όπου τολμηρά και τεκμηριωμένα, ριζοσπαστικά και ρεαλιστικά δείξαμε τι σημαίνει κοινωνικά δίκαιη οικονομική πολιτική και τι περιβαλλοντικά βιώσιμη ενεργειακή μετάβαση.

Το Κίνημα είναι πάλι εδώ, μπροστά στις προκλήσεις των καιρών, με μια ανανεωμένη σοσιαλιστική και δημοκρατική ταυτότητα. Η κα. Κ.Αρμενάκη στη τοποθέτησή της σημείωση την ανάγκη μείωσης των τιμών βασικών ειδών διατροφής είναι κατεπείγουσα, καθώς η πλειοψηφία των πολιτών, που ανήκουν στη μεσαία, οικονομική, τάξη, πολλώ δε μάλλον οι οικονομικά ασθενέστεροι, αδυνατούν να προμηθευτούν βασικά τρόφιμα, καθώς το μηνιαίο τους εισόδημα δεν επαρκεί ώστε να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες διαβίωσης.Η Ελλάδα συνεχίζει να έχει τον 2ο υψηλότερο πληθωρισμό τροφίμων στην Ευρώπη, όπως απεδείχθη τον 2/2024, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ οι ανατιμήσεις στα τρόφιμα «έτρεχαν» με 6,7 %, αγγίζοντας, ενδεικτικά, το 63,4% στο ελαιόλαδο και το 12,3% στα φρούτα. Ο ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι ο πληθωρισμός αποτελεί εισαγόμενο «φαινόμενο» αποδεικνύεται ανεδαφικός, καθώς αποτελεί πολιτική επιλογή της η αδιαφορία για την ανωτέρω μείωση τιμών και για την πάταξη της διαπιστωμένης, εμπορικής, αισχροκέρδειας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο γενικός δείκτης τιμών εκροών στη γεωργία - κτηνοτροφία αυξήθηκε τον 3/2024 με ετήσιο ρυθμό 18,2% έναντι αύξησης 20,2% τον Φεβρουάριο και 31,6% τον Αύγουστο του 2023, όταν κορυφώθηκαν οι ανατιμήσεις.

Τέλος η υποψήφια ευρωβουλευτής Αικατερίνη Πλέσια - Ευσταθοπούλου ανέλυσε το διακύβευμα για τις εκλογές της σημερινής συγκυρίας, τόσο για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας όσο και για την εσωτερική κατάσταση.Έθεσε τα διλήμματα που πρέπει να απαντηθούν για την ανάπτυξη της χώρας, η οποία αφορά στο σύνολο της κοινωνίας, ώστε τα οφέλη να έχουν κοινωνικό πρόσημο.Τέλος, διατύπωσε τις ανάγκες και προτεραιότητες για την νέα γενιά, ώστε η Ελλάδα να καταστεί πόλος έλξης των νέων και των απόδημων.

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Δέσποινα Κουγιουμτζόγλου

Πολιτικά
Τοπικά