Δέσποινα Ιατρίδου, υποψήφια ευρωβουλευτής με τη ΝΙΚΗ: Η ΝΙΚΗ η μοναδική πολιτική δύναμη με όραμα για την Ε.Ε και ανθρώπους ταγμένους να το υλοποιήσουν

Η ΝΙΚΗ είναι η μοναδική πολιτική δύναμη που έχει όραμα και ανθρώπους ταγμένους να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για να το υλοποιήσουν επισημαίνει, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου, η υποψήφια ευρωβουλευτής με τη ΝΙΚΗ , Δρ Κτηνιατρικής του Πανεπιστήμιου της Γάνδης στο Βέλγιο και σύμβουλος κτηνιατρικών θεμάτων ευρωπαϊκής νομοθεσίας κ. Δέσποινα Ιατρίδου.

Με την πολυετή εμπειρία της -πάνω από 14 χρόνια- από τη συνεργασία της με ευρωπαϊκά όργανα εφόδιο, εστιάζει στα εξαιρετικά κρίσιμα για όλη την Ε.Ε, και φυσικά και την Ελλάδα, θέματα τα οποία θα κυριαρχήσουν στην επόμενη θητεία της ευρωπαϊκής επιτροπής και του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, υπογραμμίζοντας ότι οι πολίτες οφείλουν να μελετήσουν και να αξιολογήσουν τις ευρωπαϊκές προτάσεις των κομμάτων και της ΝΙΚΗΣ και να επιλέξουν υποψήφιους γνώστες του τρόπου λειτουργίας των οργάνων λήψης αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι, επισήμανε, σημαντικό για τη χώρα και τους Έλληνες να υπάρξει στο ευρωκοινοβούλιο η φωνή της ΝΙΚΗΣ ώστε να υπάρχουν αναχώματα απέναντι στις υπάρχουσες ισορροπίες, οι οποίες συνήθως διαμορφώνονται και βάση συμφερόντων, οπότε είναι ουσιαστικός ο ρόλος που καλείται να διαδραματίσει ένας ευρωβουλευτής συνάπτοντας συμμαχίες και λειτουργώντας ως διπλωμάτης, με την τεχνική έννοια του όρου, για να προασπίσει τα συμφέροντα της χώρας του και των πολιτών της.

Η νομοθέτηση, εξήγησε, δεν ξεκινά από το ευρωκοινοβούλιο αλλά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή , η οποία συντάσσει τα προσχέδια νόμων τα οποία καλείται να επικυρώσει το ευρωκοινοβούλιο. Μια επιτροπή η οποία δεν εκλέγεται άμεσα από τους λαούς της Ευρώπης όπως το ευρωκοινοβούλιο.

Η κ. Ιατρίδου υπογράμμισε ότι δεν νοείται με τόσα χρηματοδοτικά εργαλεία που υπάρχουν,  η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη να κατατάσσεται στις φτωχότερες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σημείωσε ότι, εφόσον υπάρχει βούληση, αξιοποιώντας τα κατάλληλα όργανα, την επιτροπή περιφερειών της Ε.Ε και συγκροτώντας συμμαχίες με χώρες-εταίρους που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα , η αναπτυξιακή κατάρρευση που η ίδια η Ε.Ε επιβεβαιώνει επίσημα με στοιχεία, μπορεί ν’ ανατραπεί.

Είναι αδύνατον, πρόσθεσε, να δοθεί λύση εάν δεν εντοπιστούν οι αιτίες που δημιουργούν και συντηρούν αυτή την κατάσταση.

Τόνισε ότι η ατζέντα που θα κυριαρχήσει στην επόμενη θητεία ήδη αποκαλύφθηκε από το ντιμπέιτ των υποψηφίων για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: άμυνα και ασφάλεια και οι γενικότερες γεωπολιτικές εξελίξεις- το 1/3 των ευρωπαίων πολιτών  θεωρεί ότι άμυνα και ασφάλεια πρέπει να είναι προτεραιότητα , σημείωσε -  ο ευρωπαϊκός στρατός , η οικονομία , η εργασία, η ευρωπαϊκή ένωση κεφαλαιοαγορών και η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, η κλιματική κρίση και η πράσινη μετάβαση, η ψηφιακή μετάβαση, η μετανάστευση . Για δε τη διαχείριση  όταν ξέσπασε το μεταναστευτικό -προσφυγικό ζήτημα, επεσήμανε ότι φάνηκε η υποκρισία  που υπάρχει μέσα στην Ε.Ε, από τη μια να διακηρύσσει ότι είναι υπέρμαχος των ανθρωπιστικών δικαιωμάτων και από την άλλη να επιμερίζει δυσανάλογα τις επιπτώσεις.

Για τη ΝΙΚΗ κατέληξε, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο το πρόταγμα είναι ένα : παιδιά και παιδεία ώστε να μη διακυβεύεται  η δημοκρατία.

Ακούστε την κ. Δέσποινα Ιατρίδου.

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη: Κυριακή Οικονόμου-Παναγιώτα Κουτσομιχάλη

Κείμενο: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Δέσποινα Κουγιουμτζόγλου

Εκλογές 2012
Πολιτικά