Γιώργος Χατζηπαρασκευάς, υποψήφιος ευρωβουλευτής ΕΠΑΜ: Ο λαός να μπει μπροστά για να φρενάρει την κατρακύλα της Ε.Ε και τα πολεμικά της σχέδια

Είναι πλέον αναγκαίο οι πολίτες να στηρίξουν πολιτικές δυνάμεις όπως το ΕΠΑΜ, ώστε να μπει φρένο στην κατρακύλα της Ε.Ε και στα πολεμικά της σχέδια, επισήμανε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΕΠΑΜ κ. Γιώργος Χατζηπαρασκευάς, μηχανικός λογισμικών και μεταπτυχιακός φοιτητής.

Πρέπει, υπογράμμισε, να σηκώσουμε το ανάστημα μας, να πιστέψουμε στους εαυτούς μας και να στηρίξουμε δυνάμεις με καθαρό προοδευτικό ορίζοντα που απέδειξαν ότι δεν λοξοδρομούν.

Ο κ. Χατζηπαρασκευάς επεσήμανε ότι μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι ήδη ευρωπαίοι αξιωματούχοι επιχειρούν να προετοιμάσουν ψυχολογικά τους πολίτες για κάτι δυσοίωνο που έρχεται, ‘στήνοντας’ τεχνητές κρίσεις και δίπολα για να  δικαιολογήσουν την ύπαρξη τους και τις πολιτικές τους και ταυτόχρονα η μια χώρα μετά την άλλη επιδίδεται σε ένα ράλι εξοπλισμών. Έφερε σαν παράδειγμα τη στάση της Ε.Ε στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας με το αφήγημα που δημιούργησαν παρουσιάζοντας τη Ρωσία ως εχθρό, μια χώρα που ιστορικά ουδέποτε απείλησε την Ευρώπη. Παράλληλα , σημείωσε, στον πόλεμο στη Γάζα δεν πήρε ενιαία θέση- μόνο κάποιες χώρες αναγνώρισαν το Παλαιστινιακό κράτος- και αναλόγως κινήθηκε στο ζήτημα του θανάτου του προέδρου του Ιράν και της απόπειρας δολοφονίας του πρωθυπουργού της Σλοβακίας. Πρόκειται για μια τακτική που δημιουργεί εχθρούς  εκτίμησε, προσθέτοντας ότι οι λαοί πρέπει να μπουν μπροστά για να τη σταματήσουν.

Υπογράμμισε ακόμη ότι η Ε.Ε δεν έχει καμία διάθεση να προστατέψει τους λαούς της. Επικρατεί αδράνεια και απάθεια στους πολίτες των ευρωπαϊκών χωρών, σημειώνοντας ότι υπάρχουν εναλλακτικές. Υπάρχουν ήδη δυνάμεις που δημιουργούν μια δυναμική τάση με στόχο να φρενάρουν αυτή τη συμπεριφορά, είπε.

Για το θέμα της ακρίβειας, που προσφάτως ανήγαγε σε ευρωπαϊκό στέλνοντας επιστολή στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογράμμισε ότι για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση Μητσοτάκη ακολουθεί τη γνωστή επικοινωνιακή της τακτική βαφτίζοντας ευρωπαϊκό ή διεθνές όποιο πρόβλημα δεν μπορεί η δεν θέλει να επιλύσει ακριβώς επειδή δεν δύναται να συγκρουστεί με συμφέροντα τα οποία τη στήριξαν. Δεν είναι δυνατόν , σημείωσε, η φέτα που παράγεται στην Ελλάδα να πωλείται φθηνότερα σε χώρες όπου εξάγεται κι εδώ να είναι απρόσιτη για τον καταναλωτή.

Τέλος, αναφερόμενος στην οικονομία της χώρας εκτίμησε ότι βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση από ότι ήταν όταν επιβλήθηκαν τα μνημόνια με το χρέος να εκτινάσσεται , γεγονός που αποδεικνύει ότι το φάρμακο – τα μνημόνια- ήταν τελικά χειρότερο από την αρρώστια.

Ακούστε τον κ. Γιώργο Χατζηπαρασκευά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη: Κυριακή Οικονόμου-Παναγιώτα Κουτσομιχάλη

Κείμενο: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια : Δέσποινα Κουγιουμτζόγλου

Εκλογές 2012
Πολιτικά