Παρέμβαση του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης για το πρόβλημα της υδροδότησης του οικισμού Κενταύρου του Δήμου Μύκης

Χαιρετίζουμε τη μαζική και αποφασιστική κινητοποίηση των κατοίκων του Κενταύρου σήμερα το μεσημέρι στο δημαρχείο Μύκης, όπου απαίτησαν την άμεση επίλυση του οξύτατου προβλήματος της υδροδότησης του οικισμού.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Διονύση Κλάδη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, γραμματέα της ΕΠ ΑΜΘ του ΚΚΕ και περιφερειακό σύμβουλο ΑΜΘ με τη Λαϊκή Συσπείρωση και τον Γιάννη Δελή, βουλευτή Α΄Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, οι οποίοι μετέφεραν στους συγκεντρωμένους τις ερωτήσεις για το πρόβλημα που έχουν καταθέσει σε Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ και Βουλή αντίστοιχα.

Στην παρέμβασή του ο Γιάννης Δελής τόνισε τη σημασία του αγώνα των  κατοίκων  του Κενταύρου για την επίλυση του οξυμένου προβλήματος,  δήλωσε την αμέριστη στήριξη του ΚΚΕ  στον αγώνα τους  μέχρι την επίλυση του προβλήματος  και ενημέρωσε για την επικείμενη αναβάθμιση της ερώτησης που κατατέθηκε στη Βουλή σε επίκαιρη ώστε να απαντήσει δια ζώσης ο αρμόδιος Υπουργός.

Ο Διονύσης Κλάδης, σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τον περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρ. Τοψίδη ζήτησε άμεση λύση σε 3 επείγοντα ζητήματα: α)ενίσχυση από την Περιφέρεια ΑΜΘ του Δήμου Μύκης με υδροφόρες, με κάθε τρόπο, β) παροχή πόσιμου νερού δωρεάν στους κατοίκους και γ) να προμηθεύσει η Περιφέρεια άμεσα τον Δήμο Μύκης με γεννήτρια για να επιλυθεί το πρόβλημα της λειτουργίας των αντλιών, έως ότου να φτάσει το ρεύμα και την οριστική λύση.

Οι κάτοικοι του Κενταύρου μετά από τις δεσμεύσεις που πήραν από τον δήμαρχο Μύκης αποχώρησαν δηλώνοντας πως αν δεν υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις που πήραν για την άμεση επίλυση του οξύτατου προβλήματος θα επανέλθουν με νέες δυναμικές κινητοποιήσεις.

Η Κ.Ο. Ξάνθης του ΚΚΕ στέκεται στο πλευρό των κατοίκων του Κενταύρου που απέδειξαν έμπρακτα πως μόνο ο δρόμος του αγώνα μπορεί να οδηγήσει στην επίλυση των προβλημάτων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου 

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά