Οι Ξανθιώτες ανταποκρίθηκαν στη συνέλευση της Λαϊκής Επιτροπής/ Αποφασίσθηκαν κινητοποιήσεις

Σε τέσσερις καταρχήν κινητοποιήσεις κατέληξε χθες η Λαϊκή Επιτροπή Ξάνθης, στη συνέλευση της οποίας, στο Εργατικό Κέντρο, παραβρέθηκαν πολλοί συμπολίτες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στη διαχείριση της καθημερινότητας τους είτε στα νοικοκυριά είτε στα καταστήματα τους.

Στις 29 Οκτωβρίου αποφασίσθηκε νέα παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ, στις 10:30 το πρωί, καθώς η αδυναμία καταβολής των οφειλών στους λογαριασμούς ηλεκτροδότησης αυξάνεται ραγδαία . Χθες, κάτοικοι του συνοικισμού Καλλιθέας, ζήτησαν τη συνδρομή της επιτροπής για τη διακοπή ρεύματος σε 15 κατοικίες. Εκτός, φυσικά , των περιπτώσεων που συνεχίζουν να απασχολούν την Λαϊκή Επιτροπή σε όλο το νομό.

Επίσης η Λαϊκή Επιτροπή κλήθηκε χθες να διαχειριστεί και την περίπτωση συμπολίτη, ο οποίος αδυνατεί να εξυπηρετήσει διακανονισμό με τη ΔΕΥΑΞ.

Την 1 Νοεμβρίου αποφασίστηκε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την Αντιπεριφέρεια Ξάνθης, στις 10:30 το πρωί, για την αδυναμία συμπολιτών να εξοικονομήσουν οικονομική πηγή θέρμανσης ενόψει του χειμώνα δεδομένης της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης.

Στις 3 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί διαμαρτυρία στο εμπορικό κέντρο FLAMINGO για το άνοιγμα των πολυκαταστημάτων τις Κυριακές. Η Λαϊκή Επιτροπή θα αναλάβει να μεταφέρει κόσμο που δεν διαθέτει μεταφορικό μέσο από την κεντρική πλατεία στις 10:00 το πρωί.

Στις 6 Νοεμβρίου, ημέρα γενικής απεργίας, οι παριστάμενοι συμπολίτες αποφάσισαν να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις με τη Λαϊκή Επιτροπή.

Τις πολλές περιπτώσεις συμπολιτών που έχουν λάβει ειδοποιητήρια είτε από ασφαλιστικά ταμεία είτε από την εφορεία για ληξιπρόθεσμες οφειλές και απειλούνται με κατασχέσεις για ποσά από 1.000 έως και 5.000 ευρώ, θα τις διαχειριστεί η αντίστοιχη επιτροπή που συγκροτήθηκε για αυτό το σκοπό και λειτουργεί στο πλαίσιο της Λαϊκής Επιτροπής.

Για τη συζήτηση που έγινε χθες στο Εργατικό Κέντρο και για τις αποφάσεις της Λαϊκής Επιτροπής Ξάνθης, μίλησε στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιώργος Κολλάρος.

Ακούστε τη συνέντευξη.

Kolaros- 24 10 2013 by Radio899 on Mixcloud

Πολιτικά
Τοπικά