Γ.Γραμματέας της Ένωσης Προέδρων Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων Ελλάδας εξελέγη ο Πρόεδρος της Δ.Κ.Ξάνθης Η.Ζωγράφος/ Πρώτες συναντήσεις με ΠΟΕ-ΟΤΑ και Γ.Μιχελάκη.

Ο πρόεδρος της Δημότικής Κοινότητας Ξάνθης Ηρακλής Ζωγράφος εξελέγει Γενικός Γραμματέας στο πρώτο Δ.Σ της Κεντρικής Ένωσης Προέδρων Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων Ελλάδας, η οποία συγκροτήθηκε τον περασμένο Ιούνιο και αμέσως μετά τις εκλογές για την ανάδειξη των οργάνων της Ένωσης ανέλαβε δράση.

Το νέο Δ.Σ. συναντήθηκε με την ΠΟΕ-ΟΤΑ προκειμένου να συζητηθούν με τους εκπροσώπους εργαζομένων της Τ.Α. ζητήματα που ανακύπτουν με το πρόγραμμα κινητικότητας και τις απολύσεις.

Εξέδωσαν κοινό ψήφισμα το οποίο απεστάλλει στους αρμόδιους υπουργούς στο οποίο επισημαίνεται ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν αντέχει άλλες απολύσεις.

Μετά τη συνάντηση με την ΠΟΕ-ΟΤΑ το Προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Προέδρων Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων Ελλάδας συναντήθηκε την Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2014 με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελάκη. Στη συνάντηση τα μέλη της Κεντρικής Ένωσης κατέθεσαν στον Υπουργό τις προτάσεις τους για θεσμικές και αναπτυξιακές αλλαγές στον «Καλλικράτη» (Ν.3852/2010) στο πλαίσιο της ενδοδημοτικής αποκέντρωσης.

Ο Γ.Γραμματέας της Κεντρικής Ένωσης Προέδρψν Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, κ. Ηρακλής ζωγράφος, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου, γνωστοποίησε ότι ο κ.Μιχελάκης διαβεβαίωσε για τα παρακάτω:

Οι επερχόμενες δημοτικές εκλογές θα διεξαχθούν με δύο χωριστά ψηφοδέλτια, ένα για τους υποψηφίους δημάρχους κι ένα για τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους, συμβούλους δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων.

Οι Δημοτικές Κοινότητες δεν πρόκειται να καταργηθούν.

Θα υπάρξει συμμετοχή εκπροσώπων της Κεντρικής Ένωσης Προέδρων Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων στην προπαρασκευαστική επιτροπή που θα αναλάβει να συντάξει τον «Νέο Καλλικράτη»

Δεν θα υπάρξει καμία χωροταξική αλλαγή στο «Νέο Καλλικράτη» παρά μόνο σε πέντε νησιά.

Ακούστε τη συνέντευξη με τον κ. Η.Ζωγράφο.

Πολιτικά
Τοπικά