Οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης

Τις εμπειρίες τους από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα COMENIUS κατέθεσαν, μιλώντας σήμερα το πρωί στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου, οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου  Ξάνθης .

Συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους –συντονιστές στο πρόγραμμα- κ.Συρόπουλο Απόστολο και Αθανασιάδου Κυριακή, τα παιδιά εξιστόρησαν πως ξεκίνησε η συγκρότηση της ομάδας, πως οργανώθηκαν για να εργαστούν συλλογικά , πως και γιατί ενέταξαν στις θεματικές τους ενότητες ζητήματα όπως η ανεργία και η μετανάστευση που γιγαντώθηκαν στα χρόνια της κρίσης αλλά φρόντισαν παράλληλα να παρουσιάσουν στους ευρωπαίους συμμαθητές του και την ιστορία και τις σπάνιες ομορφιές της Ξάνθης.

Η ομάδα του 2ου Γυμνασίου κλήθηκε να ‘στήσει’ διαδικτυακά ΜΜΕ, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Στο πλαίσιο της εργασίας όφειλαν να επιλέξουν και να παρουσιάσουν θεματικές ενότητες από τη καθημερινή- και όχι μόνο- ζωή στη χώρα και την πόλη τους  ώστε στις συναντήσεις με τους συμμαθητές τους από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες που επίσης συμμετέχουν στο πρόγραμμα να καλλιεργηθεί ένας δημιουργικός προβληματισμός .

Τα παιδιά επισκέφθηκαν σχολεία και συναντήθηκαν με συνομήλικους μαθητές στο πλαίσιο εκπαιδευτικών ταξιδιών στην Πορτογαλία, τα Κανάρια Νησιά, τη Βουδαπέστη και θα συνεχίσουν σε Λιθουανία και Ιταλία.

Στο πλευρό τους βρίσκονται πάντα - υπό την έννοια των επιμελητών, δημιουργοί είναι τα παιδιά της ομάδας-οι καθηγητές τους κ. Συρόπουλος Απόστολος, Κ. Αθανασιάδου Κυριακή, κ. Αμπελίδου Ευτυχία Και κ. Καλλίδου Άννα.

Ακούστε τη συνέντευξη της ομάδας του 2ου Γυμνασίου.

Εκπαιδευτικά
Τοπικά