Αντιπρόεδρος Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Θράκης: Εξοντώνουν τη Θράκη , δεν αναδιαρθρώνουν υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος

Με επιχειρήματα ανταπαντούν στο αρμόδιο υπουργείο και στην κυβέρνηση τα μέλη της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Θράκης ότι ο σχεδιασμός περί αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών του Λιμενικού σώματος επί της ουσίας εξοντώνει δια της υποβάθμισης τις δομές και υπηρεσίες στη Θράκη.

Θέτουν θέμα ασφάλειας για την περιοχή και τους πολίτες και επεξηγούν γιατί ο σχεδιασμός δεν εξυπηρετεί ούτε τους οικονομικούς λόγους που προφανώς οδήγησαν στη διαμόρφωση της πρότασης που από σήμερα αναρτήθηκε  προς δημόσια διαβούλευση.

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού Λ.Σ. στη Θράκη κ. Σπύρος Τσίμπλας, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου, τόνισε ότι η πρόταση προβλέπει την κατάργηση των Λιμενικών Σταθμών Μαρώνειας, Αβδήρων και Φαναρίου και τον υποβιβασμό του Υπολιμεναρχείου Λάγος σε Λιμενικό Τμήμα υπαγόμενο διοικητικά στο Κ.Λ.Καβάλας.

Ήδη η Ένωση εδώ και μήνες –πριν την έναρξη της διαβούλευσης- ενημέρωσαν για τις επιπτώσεις και τις συνέπειες στην περιοχή της Θράκης από ένα τέτοιο σχεδιασμό φορείς και τοπική κοινωνία ενώ το θέμα έφτασε και στη Βουλή με ερωτήσεις που κατέθεσαν βουλευτές της περιοχής.

Παρά τις διαβεβαιώσεις ότι τα επιχειρήματα της Ένωσης και της τοπικής κοινωνίας είναι ορθά από πλευράς και των ιδίων των σχεδιαστών της πρότασης και της περί αλλαγής δεσμεύσεις, οι λιμενικοί υπάλληλοι της περιοχής είναι επιφυλακτικοί και δεδομένου ότι στη δημόσια διαβούλευση δεν υπήρξαν αλλαγές επαναφέρουν το θέμα ζητώντας αναβάθμιση και όχι εκπτώσεις στην ασφάλεια των πολιτών και της ακριτικής περιοχής.

Ακούστε τη συνέντευξη με τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Προσωπικού Λ.Σ. Θράκης κ. Σπύρο Τσίμπλα.

Tsimplas 20 11 2013 by Radio899 on Mixcloud

Πολιτικά
Τοπικά