Τελευταία ημέρα για τη γειτονιά του Αϊ –Βασίλη σήμερα στην κεντρική πλατεία

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα γίνει ο απολογισμός της φετινής διοργάνωσης από τη Γειτονιά του Αϊ –Βασίλη, που για τρίτη συνεχή χρονιά υλοποίησαν το Λύκειο Ελληνίδων σε συνεργασία με τους τοπικούς συλλόγους, τις τοπικές αρχές αλλά και επιχειρηματίες της Ξάνθης.

Στόχος των διοργανωτών και φέτος ήταν αφενός να ψυχαγωγήσουν μικρούς και μεγάλους και αφετέρου να στηρίξουν μέσω των εσόδων οικογένειες και ιδρύματα της Ξάνθης που πλήττονται από την οικονομική κρίση.

Η επισκεψιμότητα ήταν πραγματικά εντυπωσιακή καθώς ο θεσμός έχει γίνει γνωστός αλλά και η χρονική του διάρκεια αυξήθηκε σε σχέση με τις προηγούμενες διοργανώσεις.

Όμως, όπως επιβεβαίωσε και η πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων Ξάνθης κ.Ευτέρπη Στάντσιου, οι επόμενες ημέρες κατά τις οποίες θα γίνει ο απολογισμός θα δείξουν εάν η επισκεψιμότητα είχε και τα προσδοκώμενα αποτελέσματα ως προς τα έσοδα καθώς φέτος σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές διαπιστώθηκε μεγαλύτερη αδυναμία πολλών συμπολιτών να συνεισφέρουν :’ πράγματι, φέτος διαπιστώσαμε ότι πολλοί επισκέπτες αδυνατούσαν να συνεισφέρουν όπως πέρυσι ή πρόπερσι. Προφανώς για πολλούς συμπολίτες δυσκόλεψαν ακόμη περισσότερο τα πράγματα. Η επισκεψιμότητα ήταν όντως η μεγαλύτερη όλων των προηγούμενων διοργανώσεων αλλά θα δούμε κατά τον απολογισμό εάν τελικά ανταποκρίνεται και στην εισπραξιμότητα. Θα πρέπει να τονιστεί ότι στόχος μας ουδέποτε ήταν η εμπορευματοποίηση του θεσμού. Στοχεύουμε εξαρχής στο να ψυχαγωγήσουμε και μέσω της ψυχαγωγίας τα όποια έσοδα προκύψουν να επιστραφούν στην τοπική κοινωνία που πραγματικά τα έχει ανάγκη. Να στηριχθούν οικονομικά δηλαδή αδύναμοι συμπολίτες και οι οικογένειες τους ή και ιδρύματα που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Έτσι, αυτές οι περιπτώσεις συμπολιτών που έγιναν αντιληπτές –γιατί όντως υπήρξαν – εξυπηρετήθηκαν χωρίς να επιβαρυνθούν οι συμπολίτες μας. Εμείς είμαστε ικανοποιημένοι από την αποδοχή του κόσμου και θα πρέπει να προσθέσω ότι εκτός από τις παραπάνω περιπτώσεις, η γειτονιά του Αϊ –Βασίλη, στηρίχθηκε και συνειδητά από πολλούς συμπολίτες οι οποίοι είτε αγόρασαν τα γλυκά τους από εμάς είτε άλλου είδους προϊόντα’.

Ακούστε την κ. Στάντσιου.

 

Stantsiou 31 12 2013 by Radio899 on Mixcloud

 
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά