Οι σημερινές δράσεις του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού

Ο "Λεπενιώτης" στο Δημοτικό Αμφιθέατρο στις 20:00

Σύλλογος Σαρακατσάνων «Ο Λεπενιώτης»  Μουσικοθεατρική Παράσταση «Ταξίδι σαν παραμύθι»

Βουνά μου , σας παρακαλώ, για κάντε μου τη χάρη, λιώστε  τα χιόνια γλήγορα, να βγάλει η γης  χορτάρι να βγουν οι στάνες στα βουνά των Σαρακατσαναίων να βγουν τα λάια πρόβατα με τα λαμπρά κουδούνια.

Ξαναβλέπω τώρα τα σύννεφα σκόνης που αφήνουν στους  δρόμους των βουνών οι Σαρακατσαναίοι   όταν κινάν για τα  ψηλώματα…

 Ξανακούω τα κυπροκούδουνα μαζί με τα πέταλα των αλόγων  και τους λογεί, ήχους που συνοδεύουν τούτη την αδιάκοπη μετακίνηση και συλλογίζομαι  πόσες  χιλιάδες χρόνια περπατούν σ’ αυτούς τους ίδιους δρόμους , δεμένοι  με το παράξενο προαιώνιο ριζικό τους.

Συμμετέχουν τα χορευτικά του Συλλόγου.

 

Το Λύκειον των Ελληνίδων στην Αίθουσα Δεξιώσεων  «ΑΠΟΛΛΩΝ»  στις 21:00

Ελάτε να χορέψουμε σε παραδοσιακούς και συγχρόνους ρυθμούς με τη συνοδεία πολυμελούς ορχήστρας . Οι ενήλικες χορευτές μας θα σας εντυπωσιάσουν με τις εκπλήξεις τους.    

Τιμή εισόδου 18€ για ενήλικες και 8€ για παιδιά με πλήρες menu και ποτό.

Reserve με δική σας ευθύνη στο τηλ. 2541070777, 6944643310.
 

Η Φ.Ε.Ξ. στο σπίτι πολιτισμού στις 21:00

Τα εργαστήριο Tango της  ΦΕΞ σας προσκαλεί στην αποκριάτικη  Milonga σε μια Αργεντίνικη ατμόσφαιρα ήχων και εικόνων. Το εργαστήρι  Tango της ΦΕΞ οργανώνει εδώ και έξι χρόνια μαθήματα χορού, ποιητικές βραδιές, κινηματογραφικές προβολές και συναυλίες μεταφέροντας την ατμόσφαιρα του Αργεντίνικου Tango στην πόλη της Ξάνθης. Στο πλαίσιο των γιορτών οργανώνει και πάλι μια βραδιά Tango παρουσιάζοντας την ομορφιά και το πάθος αυτού του χορού στους Ξανθιώτες και τους επισκέπτες.

 

Ο "Διόνυσος" στο Postmodern bar «LOLA» στις 22:00:

Έχετε φαντασία; Πιάνουν τα…χέρια σας; Αν ναι, ελάτε το στο Διαγωνισμό ZOMBIE Κουστουμιού και Make Up που διοργανώνει ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ. 2 διαγωνισμοί, 1 πάρτυ, πολλά βραβεία για τους καλύτερους.

Τιμή εισόδου 5€ με μπύρα

 

Ο "Θάμυρις" στο Coffee Bar «AERAS» - Δαγκλή 32 στις 22:30

Ο καρναβαλικός σύλλογος «ΘΑΜΥΡΙΣ» σας προσκαλεί σε μια σειρά από τρελά πάρτυ μασκέ! Ζήστε το ρυθμό του καρναβαλιού, με φουλ μουσική και πολλές εκπλήξεις! Ο Dj της βραδιάς θα σας οδηγήσει στο τρελό ρυθμό των αποκρεών με άφθονο κέφι και πολύ χορό!

Καρναβάλι
Πολιτιστικά
Τοπικά