Γ.Μάρκοβιτς: το οικονομικό έγκλημα καταπολεμάται από Πολιτεία και Κοινωνία

‘Στα ίχνη του οικονομικού εγκληματία. Εγχειρίδιο θεωρίας και πρακτικής’ είναι ο τίτλος του τελευταίου βιβλίου του Γιάννη Μάρκοβιτς , το οποίο θα παρουσιαστεί αύριο στις 19:30, στο Π των Καπναποθηκών σε μια συνδιοργάνωση του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης , του εκδοτικού οίκου University Studio Press, του Δικηγορικού Συλλόγου και της Ένωσης Φοροτεχνικών Λογιστών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ξάνθης.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο ίδιος ο συγγραφέας, ο Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Ροδόπης Δημήτριος Ζιγκόλης, ο Πρωτοδίκης Διοικητικής Δικαιοσύνης Χρήστος Μουδράκης και ο Δρ Επιστημολογίας Παναγιώτης Σωτηρόπουλος.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μαρία Κώστογλου ενώ αποσπάσματα θα διαβάσει η εκπαιδευτικός του Μουσικού Σχολείου Αναστασία Κελίδου.

Μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου ο συγγραφέας- είναι οικονομικός επιθεωρητής του υπουργείου Οικονομικών και πιστοποιημένος εκπαιδευτής στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης- υπογράμμισε ότι το βιβλίο απευθύνεται στο ευρύ κοινό και στοχεύει στην κατανόηση από τους πολίτες των διαστάσεων του οικονομικού εγκλήματος και της ψυχοσύνθεσης των ανθρώπων που διαπράττουν οικονομικά εγκλήματα.

Δοσμένο με έναν εύπεπτο τρόπο για το ευρύ κοινό, παρά την επιστημονική του θεώρηση ως προς την προσέγγιση των ζητημάτων που πραγματεύεται, επιδιώκει να γίνει αντιληπτή η τραγική σημερινή πραγματικότητα τόσο για την κοινωνία όσο και για την κοινωνία.

Ακούστε την ενδιαφέρουσα συνομιλία με τον κ. Γιάννη Μάρκοβιτς, ο οποίος αναφέρεται και στους τρόπους εντοπισμού και αντιμετώπισης –έλεγχο, καταστολή, δικαιοσύνη-του οικονομικού εγκλήματος από την Πολιτεία.

Markobits-24022014.mp3 by Radio899 on Mixcloud

Εκπαιδευτικά
Πολιτικά
Τοπικά