Συνέντευξη: Κυριακή Οικονόμου-Παναγιώτα Κουτσομιχάλη
Σύνταξη κειμένου: Παναγιώτα Κουτσομιχάλη
Μοντάζ-Επιμέλεια: Δέσποινα Κουγιουμτζόγλου
Την απόλυτη ικανοποίησή της για την πολύ επιτυχημένη διοργάνωση της εκδήλωσης Xanthi Taste 2, που διοργανώθηκε στις 12 και 13 Ιουνίου στην Ξάνθη, εξέφρασε η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ξάνθης, Μαίρη Τσιακίρογλου, σημειώνοντας ότι, η μεγάλη αυτή επιτυχία και η ανταπόκριση του κόσμου, γεμίζουν τους διοργανωτές μα χαρά και δύναμη να συνεχίσουν και να εξελίξουν την εκδήλωση για τις γεύσεις της Ξάνθης, με στόχο να γίνει θεσμός για ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης.
Μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης, υπογράμμισε την άριστη και συντονισμένη συνεργασία των τεσσάρων φορέων-διοργανωτών ,και συγκεκριμένα της ΟΕΒΕ, του Επιμελητηρίου Ξάνθης, του Δήμου Ξάνθης και της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, Π.Ε. Ξάνθης για τη διοργάνωση της διήμερης εκδήλωσης , με στόχο την ανάδειξη και προβολή του γαστρονομικού πλούτου της περιοχής, της οινοπαραγωγής και των τοπικών προϊόντων, δίνοντας παράλληλα μία νέα δυναμική στο στολίδι της Ξάνθης, τη Δημοτική Αγορά.
Ταυτόχρονα, μεγάλη επιτυχία σημείωσε και η έκθεση τοπικών, που φιλοξενήθηκε στον χώρο της Δημοτικής Αγοράς, με τους παραγωγούς και επιχειρηματίες ,που συμμετείχαν να δηλώνουν την ικανοποίησή τους, όπως και η κυρία Τσιακίρογλου τόνισε την μεγάλη επισκεψιμότητα της έκθεσης, όπου οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα «διαμάντια» του τόπου μας, ενώ και η ίδια, όπως είπε, με ευχάριστη έκπληξη γνώρισε εκλεκτά προϊόντα, που παράγονται στην Ξάνθη, όπως είναι οι πούδρες, που χρησιμοποιούνται στην μαγειρική.
Μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων του διημέρου, ο δημοσιογράφος κ. Κόγιας παρουσίασε τους εξαιρετικούς οίνους της Ξάνθης από τους αμπελώνες και τα οινοποιεία της περιοχής και ο γνωστός σεφ Βασίλης Καλλίδης, με καταγωγή από τα Άβδηρα, μαγείρεψε ζωντανά στο χώρο της Δημοτικής Αγοράς, χρησιμοποιώντας στις συνταγές του αναδεικνύοντας τη σημασία της τοπικής γαστρονομίας . Δίπλα τους και τις δύο ημέρες οι μαθητές των τμημάτων μαθητείας Μαγειρικής Τέχνης και Ζαχαροπλαστικής της ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας Ξάνθης της ΔΥΠΑ, όπου παρουσίασαν τις βραβευμένες συνταγές τους, βασισμένες σε τοπικά προϊόντα.
Η κυρία Τσιακίρογλου εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες προς όλους, όσοι στήριξαν την διοργάνωση και συνέβαλλαν στην επιτυχία, τον Δήμαρχο Ξάνθης, την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, τους χορηγούς, τη ΔΥΠΑ, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, τους εκθέτες, τους συμμετέχοντες, τους εθελοντές και τους επισκέπτες.
Μαίρη Τσιακίρογλου: Στηρίζω τον αγώνα των εργαζομένων του Νοσοκομείου για την έλλειψη προσωπικού
Με την ιδιότητα της πολιτεύτριας της ΝΔ , η Μαίρη Τσιακίρογλου, εξέφρασε την στήριξή της στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του Νοσοκομείου Ξάνθης, οι οποίοι σήμερα Τρίτη 16 Ιουνίου, προχώρησαν σε 3ωρη στάση εργασίας διαμαρτυρόμενοι για την έλλειψη προσωπικού και καλώντας τον Ξανθιώτικο λαό σε συμπόρευση με τον αγώνα τους.
«Το Νοσοκομείο είναι πυλώνας κοινωνικής ανάπτυξης και η υγεία το ύψιστο κοινωνικό αγαθό και χρέος μας είναι να το διαφυλάξουμε και να το διασφαλίσουμε για όλους», υπογράμμισε η κυρία Τσιακίρογλου και πρόσθεσε ότι, οι ενέργειες του Υπουργείου Υγείας έχουν ενταθεί για την ενίσχυση του προσωπικού του Νοσοκομείου Ξάνθης, εκτιμώντας ότι, οι προσπάθειες αυτές θα έχουν θετικό αποτέλεσμα.
Συνέντευξη: Κυριακή Οικονόμου-Παναγιώτα Κουτσομιχάλη
Σύνταξη κειμένου: Παναγιώτα Κουτσομιχάλη
Μοντάζ-Επιμέλεια: Δέσποινα Κουγιουμτζόγλου



