Ανοιχτό ποδηλατικό φεστιβάλ και φέτος στη Σταυρούπολη

Στις 10 και 11 Μαΐου για φέτος το κορυφαίο ποδηλατικό φεστιβάλ στην περιοχή του Νέστου και της Ροδόπης, όπως κάθε χρόνο πιστή η διοργάνωση στο ραντεβού της με τους λάτρεις του ποδηλάτου.

Η "Όμορφη Πόλη 89,9" και φέτος είναι χορηγός επικοινωνίας των εκδηλώσεων και θα φροντίσει ώστε να έχετε όλοι μια σφαιρική εικόνα των εκδηλώσεων που αξιοποιούν και αναδυκνείουν τις πραγματικά απαράμμιλες ομορφιές της Σταυρούπολης.

Τα Στενά του ποταμού Νέστου, γνωστά από την αρχαιότητα και ως «Θρακικά Τέμπη» , το παραδοσιακό χωριό της Σταυρούπολης και η οροσειρά της Ροδόπης, αποτελούν σημείο αναφοράς στα αξιοθέατα της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Τι γίνεται όμως όταν οι φιδίσιοι μαίανδροι του ποταμού, η απαράμιλλη ομορφιά της Ροδόπης και η φιλοξενία των ντόπιων συναντήσουν το ποδήλατο;

Για 3η συνεχόμενη χρονιά η Σταυρούπολη υποδέχεται το διήμερο ποδηλατικό φεστιβάλ με το διακριτικό τίτλο «Rodopi-Nestos Open Bike Festival - RNOBF» ή αλλιώς «Ανοιχτή Ποδηλατική Εκδήλωση “Ροδόπη – Νέστος”». Ένα πολυθεματικό διήμερο αφιερωμένο στο ποδήλατο με κύριες εκδηλώσεις του δύο ποδηλατικούς αγώνες αλλά και με πολλές άλλες παράλληλες δραστηριότητες.

Οι διοργανωτές του διημέρου, με την εμπειρία των δύο προηγούμενων εκδηλώσεων να εγγυάται μια ακόμη επιτυχημένη διοργάνωση, προσκαλούν τους αθλητές ποδηλάτες και  τους φίλους του ποδηλάτου να λάβουν μέρος στο ποδηλατικό διήμερο. Αναλυτικά οι εκδηλώσεις του διημέρου περιλαμβάνουν:

 • Σάββατο, 10/5/2014: Ποδηλατικός αγώνας δρόμου 65 χιλιομέτρων, με εκκίνηση και τερματισμό το χωριό της Σταυρούπολης, μέσα από μια πανέμορφη διαδρομή στην καρδιά της Ροδόπης.
 • Κυριακή, 11/5/2014: Ποδηλατικός αγώνας βουνού 40 χιλιομέτρων, με εκκίνηση και τερματισμό το χωριό της Σταυρούπολης, σε μια διαδρομή με πολλές εναλλαγές τοπίου ανάμεσα στο βουνό και τον ποταμό Νέστο.

Και οι δυο αγώνες είναι OPEN, δηλαδή μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι αθλητές, ανεξαρτήτως αν είναι ενταγμένοι ή όχι σε κάποιο ποδηλατικό σύλλογο. O αγώνας δρόμου που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο είναι ενταγμένος και στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ε.Ο.Π. και για το λόγο αυτό οι αθλητές που θα λάβουν μέρος με δελτίο θα έχουν ξεχωριστή εκκίνηση και κατάταξη από τους αθλητές χωρίς δελτίο (open).

 • Εναλλακτικές δραστηριότητες στον ποταμό Νέστο (Ιππασία, rafting, rappel, flying fox, κ.α.)
 • Οργανωμένη ποδηλατική διαδρομή για παιδιά και ενήλικες με ΜΤΒ και παιδικό  river – party.
 • Pasta party για όλους τους συμμετέχοντες, με ζωντανή μουσική στην πλατεία της  Σταυρούπολης.
 • Εκθέσεις φωτογραφίας, παραδοσιακών γλυκών, bazaar, ξεναγήσεις στην παραδοσιακή Σταυρούπολη.

Οι παράλληλες εκδηλώσεις κινούνται στα πλαίσια της ψυχαγωγίας, του αθλητισμού και των περιβαλλοντικών δράσεων και σκοπό έχουν να κρατούν το ενδιαφέρον  αθλητών, συνοδών και επισκεπτών, αποτελώντας και από μόνες τους κίνητρο επίσκεψης και συμμετοχής σε ένα όμορφο και πλούσιο σε δράσεις Σαββατοκύριακο.

Την διοργάνωση έχουν αναλάβει :

 • Η  περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης
 • Ο αθλητικός σύλλογος  Σταυρούπολης
 • Η Δημοτική Ενότητα Σταυρούπολης του Δήμου Ξάνθης
 • Ο  ποδηλατικός σύλλογος Ξάνθης «ο ΠΗΓΑΣΟΣ»
 • Το ποδηλατικό κατάστημα  SARIKOS BIKES
 • Το γραφείο εναλλακτικού τουρισμού  RIVERLAND

Το Σαββατοκύριακο λοιπόν 10 -11 Μαΐου όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Σταυρούπολη Ξάνθης, σε ένα ποδηλατικό φεστιβάλ, δίπλα στον  ποταμό Νέστο και τα βουνά της Ροδόπης.

Σας περιμένουμε!

Περισσότερες πληροφορίες στις ιστοσελίδες www.rnobf.gr  και www.sarikosbikes.gr

 

Αθλητικά
Εκπαιδευτικά
Πολιτιστικά