“ΚΑΝΕ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ, ΓΙΝΕ Η ΓΙΟΡΤΗ” τα προεόρτια για την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στην Ξάνθη

Η Ξάνθη προαναγγέλει την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής που θα διοργανωθεί τον Ιούνιο με εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Απριλίου στο Nostos bar με  16 μουσικούς από 7 μπάντες της Ξάνθης σε μια σκηνή!

Το μήνυμα ; Όλοι μαζί ! Όλοι οι μουσικοί της πόλης μας στηρίζουν αυτή την προσπάθεια η οποία πάει να καθιερωθεί και να γίνει θεσμός !

Το Σάββατο 12 Απριλίου λοιπόν στο Nostos Bar παρέα με τους
The Coconaut Rockers !
Μαζί τους θα συμμετέχουν οι:
Μαρία Κουτσουρλή (Thoughts Under Construction)
Μαρία Γιαννικάκη (Okee Dokee)
Μαρία Λαμπρίδου (ΤΟΝΑΛ)
Αλέξανδρος Δρουδάκης (Radial Groove)
BeetRoots

Είσοδος Ελεύθερη .

Παράλληλα, θα υπάρχει φωτογραφικό υλικό και video από τις 2 προηγούμενες χρονιές!
Supporting act: JazzMe
After DJ Party:
mixalisrm
DJ Adba

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στην Ξάνθη!

Για τρίτη χρονιά η Ξάνθη γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στις 19,20,21 Ιουνίου!
3 Μέρες μουσικές για όλους!

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στην Ξάνθη ετοιμάζεται να γεμίσει πλατείες και δρόμους με ήχους, χρώματα και ελπίδα, προσφέροντας δωρεάν μουσική σε όλους.
Όταν οι δρόμοι γεμίσουν από μουσικούς, όταν οι πλατείες και οι πεζόδρομοι θα μεταμορφωθούν σε μουσικές σκηνές και οι παρέες θα χορεύουν στη πόλη, τότε σίγουρα θα το ημερολόγιο θα γράφει…
21 Ιουνίου – Ημέρα της Μουσικής
Οι μέρες για να γεμίσει η πόλη μουσικές πλησιάζουν ..

Η αρχή

Το 1982, την 21η  Ιουνίου – συμβολική ημερομηνία λόγω του θερινού ηλιοστασίου – με πρωτοβουλία του τότε Γάλλου Υπουργού πολιτισμού Jack Lang και την υποστήριξη του Γαλλικού Υπουργείου Πολιτισμού, γιορτάστηκε στη Γαλλία για πρώτη φορά η Γιορτή της Μουσικής, με σκοπό να βγούνε «όλοι οι μουσικοί στους δρόμους».

Την επόμενη χρονιά, η «Γιορτή της Μουσικής» συσπειρώνει 200.000 ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικούς κάθε είδους, όπου με την υποστήριξη των τοπικών αρχών κατακλύζουν δημόσιους χώρους, πλατείες, δρόμους, σταθμούς, πάρκα, αίθουσες κ.ά. και παρουσιάζουν χιλιάδες συναυλίες. Εκδηλώσεις από κλασσική, τζαζ, ροκ, ηλεκτρονική μέχρι και παραδοσιακή μουσική προσφέρονται δωρεάν στο κοινό, καθώς το κόστος των συναυλιών καλύπτεται  από τους υποστηρικτές της Γιορτής.

Εκείνη την ημέρα όλα λειτουργούν για χάρη της μουσικής. Μεταξύ άλλων, το κράτος και οι δημοτικές αρχές επιτρέπουν την ηχορύπανση, οι συγκοινωνίες διαμορφώνουν ειδικά δρομολόγια με ημερήσιο εισιτήριο που συνδέουν όλες τις κεντρικές εκδηλώσεις, ενώ τα ταχυδρομεία εκδίδουν ειδικό γραμματόσημο.

Η Γιορτή της Μουσικής γίνεται γρήγορα εξαγώγιμος θεσμός και το 1985 εξαπλώνεται εκτός Γαλλικών συνόρων με τον ίδιο σκοπό και με τους ίδιους κανόνες. Με πρωτοβουλία της Μελίνας Μερκούρη, η Αθήνα ως πρώτη Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, ήταν επίσης η πρώτη πόλη εκτός Γαλλίας στην οποία πραγματοποιήθηκε η Γιορτή.

Σήμερα, με έναυσμα την ΕΓΜ πραγματοποιούνται χιλιάδες συναυλίες με πλέον 800.000 ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικούς να κατακλύζουν πλατείες, δρόμους, σταθμούς, πάρκα, αίθουσες κ.ά., σε όλη την Ευρώπη. Οι εκδηλώσεις διεξάγονται ταυτόχρονα και είναι πάντα δωρεάν  για το κοινό.

Πλέον, η Γιορτή της Μουσικής γιορτάζεται με περισσότερες από 25.000 εκδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη αναδεικνύοντάς την, ως τη μεγαλύτερη κοινή πολιτιστική διοργάνωση.

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής Ελλάδος

Η ΕΓΜ Ελλάδος έχει ως αποστολή την προώθηση της Γιορτής της Μουσικής, δηλαδή, της προώθησης της ζωντανής μουσικής, την υποστήριξη νέων δημιουργών και την προβολή ανερχόμενων και καταξιωμένων καλλιτεχνών. Οι ζωντανές μουσικές εκδηλώσεις αποτελούν μια ψυχαγωγική αφορμή ανακάλυψης διαφορετικών μουσικών ειδών για το ευρύτερο κοινό, διοργανώνονται κατά κύριο λόγο σε δημόσιους χώρους και η πρόσβαση, είναι πάντα ελεύθερη.

Ο θεσμός ήρθε στην Αθήνα για πρώτη φορά το 1999 και έκτοτε, χρόνο με το χρόνο, οι εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής (ΕΓΜ) καθιερώνονται Πανελλαδικά με ολοένα και περισσότερες πόλεις να οργανώνουν εορταστικές εκδηλώσεις (29 το 2012).

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ

Οργάνωση :

Music Day Xanthi Team

Σε συνεργασία με :

Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης
Εμπορικό Σύλλογο Ξάνθης
Συντονισμός / Υποστήριξη :
rockmadness.gr

 

Καλλιτεχνικά
Πολιτιστικά