9ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής στην Ξάνθη/Μια ποιοτική πολιτιστική προοπτική, τονίζει ο καλλιτεχνικός διευθυντής Λ.Βασιλειάδης

«Το φεστιβάλ κλασικής μουσικής στην Ξάνθη με μια ποιοτική προοπτική στον πολιτισμό συμπλήρωσε τα εννέα χρόνια παρουσίας του στην Ξάνθη. Εκφράζει το χώρο της σοβαρής μουσικής σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου των τοπικών ωδείων και μουσικών σχολείων. 

Έχει στο ενεργητικό του δεκάδες συναυλίες με διάφορα σχήματα, σόλο και μουσικής δωματίου, συναυλίες φοιτητών, συναυλίες με συμφωνική ορχήστρα και εμφανίσεις καλλιτεχνών από το εξωτερικό, καθώς και εκπαιδευτικές δραστηριότητες (μουσικά σεμινάρια) για τους μαθητές».

Με τον παραπάνω λιτό αλλά περιεκτικό τρόπο προσδιορίζει την ταυτότητα και τα χαρακτηριστικά του Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής, ο καλλιτεχνικός του διευθυντής κ. Λάμπης Βασιλειάδης, διακεκριμένος πιανίστας και τακτικός καθηγητής στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Συνοδευόμενος από το συνεργάτη του φεστιβάλ, της ΦΕΞ – και του Δημοτικού Ραδιοφώνου- Γιάννη Στεφανίδη, ο κ. Βασιλειάδης επισκέφθηκε σήμερα το πρωί το ραδιόφωνο του Δήμου και μίλησε στην ενημερωτική εκπομπή για τη φετινή διοργάνωση αλλά και για τις προοπτικές του φεστιβάλ κλασικής μουσικής.

Οι μέχρι τώρα εκδηλώσεις, τόσο οι συναυλιακές όσο και οι εκπαιδευτικές, στέφθηκαν με επιτυχία ενώ εξαιρετική αναμένεται να είναι και η συνέχεια με συναυλίες στο Πολιτιστικό Κέντρο Γενισέας και την Δημοτική Πινακοθήκη Ξάνθης.

Ακούστε τη συνέντευξη.

31.03.15 ΛΑΜΠΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΚΑΛ. ΔΙΕΥΘ. ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΛΑΣΣΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ by Radio899 on Mixcloud

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Εκπαιδευτικά
Καλλιτεχνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά