Η Μαρίνα Παυλίδου στην αγορά της Ξάνθης

Η υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ κα ΜΑΡΙΝΑ ΠΑΥΛΙΔΟΥ, βαθιά γνώστρια των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες και οι έμποροι της περιοχής μας και λόγω της ιδιότητάς της ως δικηγόρου, αλλά και λόγω της πολιτικής προέλευσης και κοινωνικής ενασχόλησης, επισκέφθηκε το περασμένο Σάββατο την λαϊκή αγορά, την δημοτική αγορά και την εμπορική- στεγασμένη αγορά της Ξάνθης.

 

  • ΣΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ

Στο γνωστό «παζάρι» της Ξάνθης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συζητήσει με τους μικροπωλητές τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην άσκηση του επαγγέλματός τους και συγχρόνως να ακούσει τις προτάσεις τους για την γενικότερη αναβάθμιση της λαϊκής αγοράς μας προς όφελος των μικροπωλητών, αλλά και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών.

Άλλωστε –όπως είπε η ίδια- η λαϊκή αγορά της Ξάνθης δεν εξυπηρετεί απλά καταναλωτικές ανάγκες των πολιτών, αλλά αποτελεί συγχρόνως και έναν σημαντικό πόλο έλξης επισκεπτών απ’ όλη την Ελλάδα, γεγονός που αποδίδει πολλαπλά οφέλη στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο στο υπαίθριο εμπόριο της λαϊκής αγοράς.

Μάλιστα τόνισε σε συζητήσεις που είχε με τους μικροπωλητές, ότι είναι απαραίτητη η συνεργασία των κοινοβουλευτικών με την νέα δημοτική αρχή του Δήμου Ξάνθης ώστε από κοινού να ξεκινήσει μια προσπάθεια για την εξεύρεση κονδυλίων με στόχο την συνολική αναμόρφωση της λαϊκής αγοράς που θα δίνει περισσότερες ευκαιρίες στους μικροπωλητές, αλλά και στους επισκέπτες.

 

  • ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

Η υποψηφία βουλευτής Ν.Δ κα ΜΑΡΙΝΑ ΠΑΥΛΙΔΟΥ βρέθηκε την ίδια ημέρα και στην δημοτική αγορά της Ξάνθης, όπου συζήτησε με τους επαγγελματίες και άκουσε με προσοχή τις παρατηρήσεις και τους προβληματισμούς τους για το μέλλον της ιστορικής δημοτικής αγοράς της Ξάνθης.

Μιας αγοράς που –όπως είπε η ίδια- κάποτε έσφυζε από ζωή και εμπορική κίνηση και δυστυχώς σήμερα έχει καταλήξει με τα μισά σχεδόν καταστήματα κλειστά και τους παραμένοντες επαγγελματίες να ψάχνουν πλέον εναλλακτικές, γιατί δεν μπορούν με τις υπάρχουσες συνθήκες να εξασφαλίσουν ούτε τα έξοδά τους!

Η κα Παυλίδου δεσμεύθηκε μάλιστα από την θέση της βουλευτού πλέον, να θέσει θέμα ριζικής ανανέωσης του κτιρίου, αφενός με παρεμβάσεις συντήρησης και αναπαλαίωσης όπου απαιτούνται και συγχρόνως να προκαλέσει μία μεγάλη σύσκεψη των τοπικών φορέων, προεξάρχοντος του Δήμου Ξάνθης και της νέας δημοτικής αρχής, όπου βασικό θέμα της ατζέντας θα πρέπει να είναι πλέον η ελκυστικότητα της δημοτικής αγοράς ώστε να ξαναγνωρίσει ημέρες «δόξας» και να αποτελέσει το επίκεντρο του αγοραστικού –και όχι μόνον- ενδιαφέροντος των καταναλωτών.

Μία δημοτική αγορά που- όπως είπε η κα Παυλίδου- όμοιά της δεν υπάρχει σχεδόν πουθενά σε όλη την χώρα και είναι κρίμα ένα τέτοιο στολίδι να παραμένει σε τέτοια κατάσταση και να μην αποδίδει ούτε τα στοιχειώδη στους επαγγελματίες της.

 

  • ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

Η υποψηφία βουλευτής Ν.Δ κα ΜΑΡΙΝΑ ΠΑΥΛΙΔΟΥ, είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί και να συναντήσει καταστηματάρχες της κεντρικής αγοράς της Ξάνθης, με τους οποίους μοιράσθηκε τους προβληματισμούς της για το μέλλον του στεγασμένου λιανικού εμπορίου και γενικότερα των εμπόρων της Ξάνθης που πριν λίγες δεκαετίες μεσουρανούσαν και βρίσκονταν στην κορυφή της κοινωνικο-οικονομικής ζωής του τόπου μας.

Σε αντιδιαστολή με την σημερινή κατάστασή τους, όπου οι περισσότεροι φυτοζωούν και αρκετοί από αυτούς σκέφτονται να κατεβάσουν «ρολά» το επόμενο χρονικό διάστημα!

Η κα Παυλίδου τόνισε χαρακτηριστικά πως υπάρχουν λύσεις για την ανάκαμψη της αγοράς μας αρκεί να αναληφθούν οι κατάλληλες πρωτοβουλίες και να μην μείνουμε σε ευχολόγια και σε συζητήσεις χωρίς να περνάμε στο δια ταύτα.

Η αγορά της Ξάνθης –και όχι μόνο η κεντρική όπως χαρακτηριστικά είπε- μπορεί να ανταγωνισθεί επάξια τα μεγάλα εμπορικά κέντρα και τις «αλυσίδες» μόνον αν υπάρξει συσπείρωση των δυνάμεων, νέες συνεργασίες και από κοινού δράσεις με την δημοτική αρχή και τους υπόλοιπους κοινωνικούς ετέρους, πράγμα που δεσμεύθηκε να προκαλέσει από την θέση της κοινοβουλευτικού, έχοντας ωστόσο συζητήσει ήδη με αρκετούς από τους συναρμόδιους φορείς για το πως μπορεί να σχεδιαστεί ένα τέτοιο «πλάνο» ενεργειών. Στόχος να ξεκινήσει επιτέλους να λειτουργεί πιο ελκυστικά η αγορά μας και να μπορέσουν οι έμποροι της Ξάνθης να αυξήσουν τα έσοδά τους.

Βασικός σκοπός όλων μας –όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η κα Παυλίδου- είναι να αυξήσουμε την επισκεψιμότητα στην πόλη και τον νομό μας και να δώσουμε την ευκαιρία στους ανθρώπους της εμπορικής αγοράς να δούνε επιτέλους να ανταμείβονται οι κόποι μιας ολόκληρης ζωής.

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Εκλογές 2012
Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά