Α.Μπαλτζοπούλου: ο εκκλησιασμός για τον Άγιο Δημήτριο Σατρών θα γίνει στον Ι.Ν. Αγίου Θεοφάνους την Κυριακή λόγω της πανδημίας/ Την ερχόμενη εβδομάδα ενημέρωση για τα αναδρομικά των συνταξιούχων

Εναλλακτικούς τρόπους ώστε να ‘τρέχει’ το πρόγραμμα εκκλησιασμών στα παρεκκλήσια των Πομακοχωρίων και στην περίοδο της πανδημίας, αλλά με ασφάλεια για τη δημόσια υγεία, αναζητούν οι σύλλογοι που υιοθέτησαν τα εκκλησάκια.

Έτσι – και με προτροπή του Σεβασμιωτάτου Ξάνθης – ο εκκλησιασμός στον Ι.Ν.  της Αγίας Κυριακής στη Μύκη , τελέσθηκε από το σύλλογο αποστράτων αστυνομικών στο παρεκκλήσι του Αγίου Αρτεμίου εντός του αύλειου χώρου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης, ο εκκλησιασμός στον Ι.Ν. Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης στις Θέρμες, τελέσθηκε από την ΕΑΑΣ Ξάνθης στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στο Λυκοδρόμιο και τώρα ενόψει της εορτής του Αγίου Δημητρίου, ο σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων του Δημοσίου Ξάνθης , που έχει υιοθετήσει τον Ι.Ν. Αγίων Δημητρίου και Γεωργίου στις Σάτρες , θα τελέσει τον εκκλησιασμό στον Ι.Ν. Αγίου Θεοφάνους –που είναι και ο προστάτης Άγιος του συλλόγου- στην Ξάνθη, την Κυριακή 25 Οκτωβρίου.

Όπως τόνισε η πρόεδρος του συλλόγου  Πολιτικών Συνταξιούχων του Δημοσίου, κ. Άννα Μπαλτζοπούλου, στόχος  των συλλόγων είναι να μην παγώσει , λόγω της πανδημίας, το πρόγραμμα αλλά και να διασφαλιστούν όλα τα εχέγγυα για την προστασία της υγείας των συμμετεχόντων: ‘ υπάρχουν περιορισμοί στις μετακινήσεις με τα λεωφορεία αλλά και χώρου στους Ναούς, που ειδικά αυτή την εποχή που άρχισαν τα κρύα, είναι δύσκολο να τηρηθούν στα παρεκκλήσια . Τα μέλη του συλλόγου μας ανήκουν εκ των πραγμάτων στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού. Οφείλουμε να τα προστατέψουμε. Άλλωστε αυτή ήταν και η προτροπή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας’, επισημαίνει η κ. Μπαλτζοπούλου.

Διαβεβαιώνει πάντως ότι όλες οι υποχρεώσεις που ανέλαβαν υιοθετώντας το παρεκκλήσι τηρούνται στο ακέραιο:’ Ήδη ο Ταμίας μας, ο κ. Γεώργιος Αθανασιάδης, επισκέφθηκε το παρεκκλήσι, άλλαξε τις σημαίες που εξαιτίας των καιρικών συνθηκών καταστράφηκαν και ευπρέπισε το χώρο του Ναού. Η Θεία Λειτουργία για τον Άγιο Δημήτριο θα τελεστεί κανονικά, αλλά στον Ι.Ν. του Αγίου Θεοφάνους μέσα στην πόλη και καλούμε τα μέλη και όσους συμπολίτες επιθυμούν να προσέλθουν ’.

Ανοιχτό τα γραφείο του συλλόγου

Με την ευκαιρία της ενημέρωσης για τον εκκλησιασμό η κ. Μπαλτζοπούλου ενημέρωσε τα μέλη του συλλόγου ότι πλέον τα γραφεία είναι ανοιχτά κάθε Τετάρτη, από τις 11:00 έως τις 13:00 , και μπορούν με τηλεφωνικό ραντεβού να προσέρχονται και να ενημερώνονται για υποθέσεις που τους απασχολούν. Προέτρεψε τα μέλη να καταβάλουν τις συνδρομές καθώς οι επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης, άφησαν βαρύ αποτύπωμα και στα έσοδα του συλλόγου: ‘ αναγκαστήκαμε να ακυρώσουμε όλες μας τις δράσεις λόγω του κορωνοϊού. Σκεφθείτε ότι πλέον δεν συνεδριάζει δια ζώσης ούτε η Ομοσπονδία μας. Όλες τις αποφάσεις τις παίρνουμε μέσω τηλεφώνου. Έτσι καλώ τα μέλη μας, και αυτό το κάνουμε πρώτη φορά, να μεριμνήσουν για την καταβολή της συνδρομής τους’, τονίζει.

Ενημέρωση για τα αναδρομικά των συνταξιούχων

Τις επόμενες ημέρες η κ. Μπαλτζοπούλου αναμένει από την ΠΟΠΣ –Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων – επίσημη ενημέρωση , καθώς κατέχει στο Δ.Σ τη θέση της Β’ Αντιπροέδρου, για το θέμα της καταβολής των αναδρομικών των συνταξιούχων.

Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα ενημερώσει – και μέσω της ενημερωτικής εκπομπής του δημοτικού ραδιοφώνου- για τις προϋποθέσεις,  τους δικαιούχους και τους κληρονόμους δικαιούχων γνωστοποίησε, προσθέτοντας ότι δυστυχώς δεν θα λάβουν αναδρομικά όλοι οι συνταξιούχοι.

Ακούστε την κ. Άννα Μπαλτζοπούλου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη : Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά