«Μαζί για το Παιδί»-Δράσεις με τεκμηρίωση και βιωσιμότητα. Η Τατιάνα Μουλούλη στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης

 

Με αφορμή της παρουσίας, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, της ένωσης «Μαζί για το Παιδί», στον Έβρο, είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με την κα. Τατιάνα Μουλούλη, υπεύθυνη Ανάπτυξης και Εθελοντισμού της δομής.

Σημαντική είναι η λειτουργία της προσέγγισης των ζητημάτων από το  «Μαζί για το παιδί» σε συνεργασία  με μόνιμες δομές των τοπικών κοινωνιών και των ΟΤΑ  ώστε να μην υπάρχει αλληλοκάλυψη και ο προγραμματισμός των δράσεων και των παρεμβάσεων, να έχει συνέχεια και βιωσιμότητα.

 

Δημιουργία θερμοκηπίου για την «καλλιέργεια» περιβαλλοντικής συνείδησης στα Ρίζια

Η κα. Μουλούλη,  έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στη   δημιουργία θερμοκηπίου  για την καλλιέργεια λαχανικών και αρωματικών φυτών στο Δημοτικό Σχολείο Ριζίων, στην περιοχή Ορεστιάδας, όπου φοιτούν 58 μαθητές και δημιουργήθηκε πρόσφορο «έδαφος» καθώς η εκπαιδευτικός που βρίσκεται στην συγκεκριμένη εκπαιδευτική μονάδα έχει εξειδικευμένες γνώσεις του αντικειμένου.

Τα παιδιά από νωρίς γνωρίζουν τον τομέα της γεωργίας, ενώ η εμπειρία και το  «δέσιμο» των παιδιών με τη  γη, τους δίνει τη δυνατότητα να παραμείνουν στην περιοχή ακολουθώντας επαγγελματική δραστηριότητα σχετική με τη γεωργία.

 

Προσφορά εκπαιδευτικού εξοπλισμού σε 13 σχολεία του Έβρου

Το «Μαζί για το Παιδί» καλύπτει εκπαιδευτικές ανάγκες  13 εκπαιδευτικών μονάδων όλων των σχολικών βαθμίδων στους δήμους Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας, οικισμό Ριζίων, φθάνοντας έως το βορειότερο σημείο της Ελλάδας, τα Δικαία. Από την φετινή δωρεά, θα επωφεληθούν περισσότεροι από 845 μαθητές. Αξίζει να σημειωθεί πως  φέτος στη δράση εντάχθηκαν και τρία ειδικά σχολεία. Μέσω της συγκεκριμένης ενέργειας, σε διάστημα ενός έτους, έχουν στηριχθεί συνολικά 45 σχολικές μονάδες. Την τρέχουσα σχολική χρονιά προσφέρθηκαν:

Ηλεκτρονικός εξοπλισμός: διαδραστικοί πίνακες, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, βιντεοπροβολείς, κλπ

 

Προσφορά Εξοπλισμού στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Όπως μας ενημέρωσε η κα. Μουλούλη, στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών στο Πανεπιστημιακό Γενικό  Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, η  Ένωση «Μαζί για το Παιδί» προσέφερε συσκευή παρακολούθησης ζωτικών λειτουργιών (monitor). Η δωρεά έγινε σε συνέχεια της περσινής της προσφοράς συμβάλλοντας στον  εκσυγχρονισμό της Μονάδας με τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα εξυπηρετώντας τις ανάγκες 600.000 κατοίκων από πέντε νομούς της περιοχής.

Το «Μαζί για το παιδί» αναζητά συνεχώς τεκμηριωμένες προτάσεις και από την Ξάνθη  για να τις αξιολογήσει, να τις ιεραρχήσει και σε δεύτερο χρόνο να τις προγραμματίσει και να τις υλοποιήσει, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην βιωσιμότητα της πρότασης, μας εξήγησε η υπεύθυνη Ανάπτυξης και Εθελοντισμού της  Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» κα. Τατιάνα Μουλούλη.

 

 

 

 

 

Λίγα λόγια για το Μαζί για το Παιδί:

 

Το Μαζί για το Παιδί ξεκίνησε να λειτουργεί στην Ελλάδα το 1996.  Πρόκειται για μια ένωση μη-κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων, που εργάζονται για την ευημερία περισσότερων από 30.000 παιδιών κάθε χρόνο. Κύριος στόχος της Ένωσης είναι να προσφέρει βοήθεια σε παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν την φτώχεια, την αναπηρία, την κακοποίηση και την αρρώστια.

 

To 2016 τιμήθηκε με το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική της προσφορά, ενώ το 2019 έλαβε βραβείο BRAVO για την ενεργοποίηση χιλιάδων πολιτών στο πλαίσιο της δράσης της «Ίσες ευκαιρίες για τα παιδιά: Δράσεις για την Υγεία και την Παιδεία σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας».

Ακούστε την κα. Τατιάνα Μουλούλη:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά