Δ. Δεσποινιάδης και Α. Τσιμπανάκος, στην εκπομπή "Πεζοπορώντας στα Ελληνικά βουνά" την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

Στην εκπομπή που πραγματοποιήθηκε στις 15 Οκτωβρίου πρωταγωνίστησε η μεγαλύτερη οροσειρά της χώρας μας, αυτή της Πίνδου!!!

Ο Θεσσαλονικιός αθλητής της Salewa και μεγάλος εξερευνητής Δεσποινιάδης Δημήτρης διέσχισε, το καλοκαίρι που μας πέρασε, την οροσειρά, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε από τη δεκαετία του 1970 ο φιλέλληνας Βρετανός και λάτρης της Ελληνικής Φύσης, Tim Salmon.

Τα 500 χιλιόμετρα που περπάτησαν, μαζί με τον φίλο του Αργύρη Βαμβακίτη, ήταν αρκετά για να τους δώσουν να καταλάβουν ότι, η ομορφιά της Ελληνικής Φύσης δεν έχει να ζηλέψει  τίποτα από παρόμοιες οροσειρές του εξωτερικού.

Τη συζήτηση που είχαμε με τον Δημήτρη ήρθε να επικυρώσει και να επαληθεύσει, στην συνέχεια, η επικοινωνία με τον Τσιμπανάκο Αποστόλη τον άνθρωπο που έχει βαλθεί να κάνει προσβάσιμη και να αναστήσει όλη την οροσειρά της Πίνδου, κάνοντάς την τη μεγαλύτερη διαδρομή που θα υπάρχει στη χώρα μας και την πιο ενδιαφέρουσα της Ευρώπης, με βάση την βιοποικιλότητα που τη χαρακτηρίζει.

Ο Αποστόλης μας ενημέρωσε, σε ποιο σημείο βρίσκεται η σηματοδότηση της διαδρομής, από άποψη εύρεσης χορηγών και πόσο ακόμη δρόμο χρειάζεται για να ολοκληρωθεί αυτή η συγκεκριμένη διαδρομή, που αποτελεί όραμα δικό του αλλά και του  βρετανού Tim Salmon, ο οποίος όταν  έρχεται στην χώρα μας, βοηθάει τον Αποστόλη στο να ολοκληρώσει αυτήν την απίστευτα όμορφη πεζοπορική διαδρομή, που θα ανεβάσει την χώρα μας στις πρώτες θέσεις του οργανωμένου πεζοπορικού τουρισμού.

 Ακούστε τι ειπώθηκε λοιπόν κατά τη διάρκεια της εκπομπής...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Βασίλης Γεωργιάδης- Ιωάννα Πορφυλλίδου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά