Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητών, Ν.Κοντίδου: είμαστε σε εγρήγορση για να μην επιβληθεί αντίτιμο στη σίτιση, διεκδικούμε ποιοτικό, σε επαρκή ποσότητα φαγητό

Σε εγρήγορση βρίσκεται  ο  Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητών Ξάνθης, ώστε να μην ισχύσει το αντίτιμο των 2 ευρώ και 26 λεπτών στις λέσχες για τη σίτιση τους, και το ίδιο συμβαίνει στο σύνολο των σχολών του ΔΠΘ  επεσήμανε, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου, η πρόεδρος του συλλόγου Οικότροφων Φοιτητών Ξάνθης κ. Νάσια Κοντίδου.

Παράλληλα συνεχίζεται ο αγώνας των φοιτητών για ποιοτικό και σε επαρκή ποσότητα φαγητό , πρόσθεσε, μετά τα τρία περιστατικά στη λέσχη της Ξάνθης, τα οποία κατήγγειλαν οι φοιτητικοί σύλλογοι συνοδεύοντας τις καταγγελίες τους από φωτογραφικό υλικό, με την ανεύρεση πλαστικού, κατσαρίδας και αράχνης στα πιάτα τους.

Ήδη στις λέσχες έχουν τοποθετηθεί , τόνισε, ταμειακές μηχανές και POS, με τους φοιτητές να βρίσκονται καθημερινά εκεί για αν διασφαλίσουν ότι κανένας φοιτητής δεν θα μείνει χωρίς γεύμα, αλλά και δεν θα επιβαρυνθεί χρηματικά.

Το πανεπιστήμιο ζήτησε, είπε, να κατατεθούν αιτήσεις σίτισης με το αιτιολογικό της καταγραφής των απαιτούμενων γευμάτων, επιχείρημα που οι φοιτητές θεωρούν υποκριτικό, αφού, όπως είπε η κ. Κοντίδου, διαπιστώνεται από τη ροή των φοιτητών.

Και για το θέμα του αντιτίμου αλλά και για την αναβάθμιση της ποιότητας του φαγητού και τις επαρκείς ποσότητες γευμάτων, απευθύνθηκαν στη διοίκηση του Πανεπιστημίου ζητώντας επίσημη απάντηση, την οποία, είπε, μέχρι στιγμής δεν έχουν λάβει αφού ο πρύτανης παραπέμπει στον εργολάβο και ο εργολάβος από την πλευρά του ήταν κατηγορηματικός λέγοντας τους ‘αν δεν σας αρέσει μη το τρώτε’.

Όπως υπογράμμισε η κ. Κοντίδου τόσο το θέμα με τη σίτιση και την ποιότητα του φαγητού, όσο και μια σειρά από κρίσιμα για τους φοιτητές ζητήματα , όπως η φύλαξη κτλ, πλέον έχουν ανατεθεί σε εργολάβους και η λειτουργία του πανεπιστημίου με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια φέρνει αυτές τις συνέπειες σε συνδυασμό και με την υποχρηματοδότηση του πανεπιστημίου εδώ και χρόνια:’ μας λένε ότι θα γίνουμε το τρίτο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας, εμείς όμως βλέπουμε υποβάθμιση. Ανακοινώνουν υποτροφίες σε συνεργασία με τις ΗΠΑ και την αμερικανική πρεσβεία και την ίδια ώρα πληρώνουμε τα μεταπτυχιακά μας. Μας συμπεριφέρονται σαν πελάτες , όχι σαν φοιτητές’, υποστήριξε.

Λύση δεν δόθηκε ούτε στο θέμα των μετακινήσεων των φοιτητών, αλλά ούτε και στην εξυπηρέτηση όσων αδυνατούν να λάβουν δωμάτιο στις εστίες αφού ακόμη η ανακαίνιση συνεχίζεται. Οι προτάσεις των φοιτητών να φιλοξενηθούν οι δικαιούχοι σε ξενοδοχεία με ευθύνη του ΔΠΘ, σημείωσε, δεν εισακούστηκαν.

Ακούστε την κ. Νάσια Κοντίδου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη-κείμενο: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

 

Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Τοπικά