Αλλιώτικες Προτάσεις-Δημήτρης Γκαγκαλίδης

Δ.Γκαγκαλίδης: περίπατος στα πολιτιστικά στέκια της Παλιάς Πόλης

Ο τόπος έχει πολλά να διηγηθεί. Περισσότερα από όσα φαίνονται…Παλιές ιστορίες με πρωταγωνιστές ανθρώπους που πέρασαν κι άφησαν πολλά πίσω τους…

Ο Δημήτρης Γκαγκαλίδης παίρνοντας αφορμή από την αυριανή εκδήλωση της ΟΕΒΕΞ  στην οποία θα τιμηθούν γυναίκες της Ξάνθης, αποφάσισε σήμερα να μας ξεναγήσει στα πολιτιστικά στέκια της Παλιάς Πόλης, παλαιότερα και σύγχρονα και να μας συστήσει γυναίκες –αλλά και άνδρες- της πόλης που πρωτοπόρησαν και πρωτοπορούν.

Μια ‘αλλιώτικη πρόταση’ σε μια πόλη όπου γίνονταν και γίνονται πρωτότυπα πράγματα.

Δ. Γκαγκαλίδης: μια αλλιώτικη εκδρομή στο ξωκκλήσι του Αγίου Νεκταρίου στα Πηγάδια παρέα …με τον Κόσυνθο

Παρέα με τον …Κόσυνθο ο Δημήτρης Γκαγκαλίδης μας ξενάγησε στα αθέατα μυστικά του Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου στα Πηγάδια Ξάνθης.

‘Θα είναι αρκετές οι αποδράσεις μας σε θρησκευτικούς προορισμούς φέτος. Όχι μόνο για θρησκευτικούς λόγους. Οι περισσότεροι στην Ξάνθη βρίσκονται σε τοποθεσίες εξαιρετικού φυσικού κάλλους. Ο συνδυασμός της ομορφιάς της φύσης και της ιερότητας που εκπέμπουν δημιουργούν στους επισκέπτες μια μοναδική ψυχική ευφορία…’ μας εξομολογείται και ξεκινάμε μια ακόμη περιπέτεια υπό την καθοδήγηση του και σήμερα Παρασκευή.

Δ. Γκαγκαλίδης: Μια αλλιώτικη βόλτα στην Εγνατία οδό του χθες και του σήμερα

Μία  πρωτότυπη πρόταση για την Εγνατία οδό, κατέθεσε ο Δημήτρης Γκαγκαλίδης, μέσα από το ένθετο “Αλλιώτικες Προτάσεις” που παρουσιάζει κάθε Παρασκευή μέσα από την συχνότητα του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης, αφού ο σύγχρονος αυτοκινητόδρομος παντρεύει το χθες με το σήμερα, ενώ επιφυλάσσει εκπλήξεις  και πολλές ομορφιές.
 

Δ.Γκαγκαλίδης: μια φθινοπωρινή βόλτα στα Πομακοχώρια της Ξάνθης

Ένα ραδιοφωνικό ταξίδι στα Πομακοχώρια της Ξάνθης πραγματοποίησε ο Δημήτρης Γκαγκαλίδης με τις  “Αλλιώτικες Προτάσεις”, ένα ένθετο που επιμελείται ο ίδιος και μεταδίδεται κάθε Παρασκευή από την συχνότητα του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης.

‘Αλλιώτικες Προτάσεις’ : μια φθινοπωρινή βόλτα στο ξωκκλήσι της Αγίας Παρασκευής στα Πλαστήρια (Νέα Κεσσάνη)

Στη λίμνη Βιστωνίδα και στις παραλίμνιες περιοχές μας ταξίδεψε ο Δημήτρης Γκαγκαλίδης, μέσα από την συχνότητα του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης και το ένθετο “Αλλιώτικες Προτάσεις” που μεταδίδεται κάθε Παρασκευή.

‘Αλλιώτικες Προτάσεις’ : Ο …Νασραντίν Χότζας, ο αείμνηστος Νομάρχης Κωνσταντίνος Θανόπουλος και ο Αρίστος Φανόπουλος

Ο Κωνσταντίνος  Θανόπουλος, πρώην Νομάρχης Ξάνθης και “σωτήρας” της Παλιάς πόλης,  ήταν ο “πρωταγωνιστής” στο εβδομαδιαίο ένθετο “Αλλιώτικες Προτάσεις” του Δημήτρη Γκαγκαλίδη, που μεταδίδεται κάθε Παρασκευή από τη συχνότητα του  Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης.

“Γνωρίζουμε καλύτερα την ιστορία της Παλιάς Πόλης και φωτίζουμε τις λιγότερο γνωστές της σελίδες,” αυτός είναι ο στόχος του Δημήτρη Γκαγκαλίδη σε μία προσπάθεια να αναδείξει περιστατικά, γεγονότα και αφηγήσεις που συνδέονται με πρόσωπα που έπαιξαν κεντρικό ρόλο.

Αλλιώτικες Προτάσεις: Ακολουθώντας τα βήματα του Γαβριήλ Λαδά την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου του 1919, την ημέρα της απελευθέρωσης της Ξάνθης

Με τα Ελευθέρια της Ξάνθης ξεκίνησαν οι “Αλλιώτικες Προτάσεις” που παρουσιάζει κάθε Παρασκευή μέσα από το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης ο Δημήτρης Γκαγκαλίδης.

Σε μία ιστορική αναδρομή στην απελευθέρωση της Ξάνθης ο Δημήτρης Γκαγκαλίδης αναφέρθηκε στα γεγονότα εκείνης της ημέρας και μίλησε για τον Γαβριήλ Λαδά. 

Δημήτρης Γκαγκαλίδης : Τρεις ιδέες για μια αξέχαστη Κυριακή

‘Τι λέτε για μια …αλλιώτικη βόλτα αυτή την Κυριακή που έρχεται σε τρεις προορισμούς που συνήθως δεν είναι στις προτεραιότητες των περισσοτέρων. Κι όμως, σας διαβεβαιώνω, θα περάσετε υπέροχα! Τα φαινόμενα απατούν…’ προτείνει το πρωί της Παρασκευής ο Δημήτρης Γκαγκαλίδης, επιμένοντας σε ‘Αλλιώτικες Προτάσεις’ και αθέατες διαδρομές.

Και προσθέτει:’ οι προορισμοί είναι τυχαίοι και ενδεικτικοί. Είμαι σίγουρος ότι μετά από αυτή τη βόλτα θα εντοπίσετε άλλους …δεκατρείς και βάλε!’

Μάνδρα

Δ.Γκαγκαλίδης: βόλτα στα …αλλιώτικα μουσεία της Ξάνθης

‘Λέω να ταξιδέψουμε …αλλιώτικα σήμερα. Πάμε μια βόλτα σε ιδιαίτερα, παράξενα αλλά κυρίως πρωτοπόρα μουσεία στην Ξάνθη; Δεν θα αναδείξουμε μόνο την αξία αυτών των χώρων. Θα συνδυάσουμε τις επισκέψεις μας με ωραίες εκδρομές που είμαι βέβαιος ότι θα τις απολαύσουμε’ .

Ο Δημήτρης Γκαγκαλίδης έχει βαλθεί να μας κάνει να ξαναδούμε …αλλιώς την Ξάνθη με τις ‘Αλλιώτικες Προτάσεις ‘ του, οπότε ξεκινάμε…

Το Σπίτι της Σκιάς

Βόλτες σε δροσερές γωνιές της Ξάνθης με το Δημήτρη Γκαγκαλίδη

‘Ανέβηκε το θερμόμετρο και στην Ξάνθη. Καλό καλοκαίρι να έχουμε. Είστε για μια βόλτα σε ορισμένες, από τις πολλές, δροσερές γωνιές της Ξάνθης; Οι συνθήκες, νομίζω,  το απαιτούν’, μας λέει πρωί - πρωί Παρασκευής ο Δημήτρης Γκαγκαλίδης και ξεκινάμε για ‘Αλλιώτικες Προτάσεις’.
 
Ο ‘ΚΗΠΟΣ’

Σελίδες